Krpe časa
Print Facebook
Sigrid Combüchen

Krpe časa

38,95 EUR (trda vezava)
Na zalogi manj kot 50 kosov
V košarico
Poštnina je brezplačna

»Krpe časa« so roman o ljubezni, žalovanju in žalosti, izdajstvu, duhovnem in fizičnem odraščanju, o strasteh, družini, družinski tragediji in zakonskih odnosih. So panorama življenja, ki je bralcu predstavljena z dveh zornih kotov dveh glavnih ženskih likov, Hedwig in pisateljice Sigrid. Hedwig je zdaj upokojena gospa, ki živi v sedanjosti, pisateljica Sigrid pa je za razliko od nje osredotočena na njeno preteklost, ki jo je Hedda že pustila za sabo. Roman je mojstrska pripoved o najglobljih človeških vrednotah, ki so nam vsem skupne, o vzpostavljanju identitete in o njeni negotovosti.

Gre za obsežno delo s precej zahtevnim slogom, ki pa se kljub temu bere na dah. Avtorica spretno krmari med sedanjostjo in preteklostjo, pri tem pa recimo preteklost, življenje na Švedskem v tridestih letih 20. stoletja, prikaže tako slikovito, s toliko podrobnosti, da lahko bralec sliši, vidi, vonja stvari, kot da bi bil dejansko prisoten v tistem času.

Delo je bilo izbrano za najboljšo švedsko literarno delo za leto 2010.

Prevod: Danni Stražar
Kategorije: Leposlovje za odrasle
Poreklo: Švedska
 
Vezava: trda vezava
Obseg: 571 strani
Dimenzije: 155 mm x 245 mm x 50 mm
ISBN 13: 9789612721114
Datum izdaje: marec 2013

Oglejte si tudi

Spletno mesto uporablja piškotke, ki služijo izboljšanju uporabniške izkušnje. Z nadaljevanjem obiska se strinjate z njihovo uporabo. (Več informacij)
Se strinjam