-10% popusta v času sejma. Vpišite kodo KNJIZNISEJEM10
Ne dam se vam
Print Facebook Martine Glaser

Ne dam se vam

29,95 EUR (trda vezava)
Na zalogi
V košarico
Poštnina je brezplačna

Thomas, sin direktorja BT, ima lepo življenje. Je simpatičen fant in živi v razkošju. Le v študiju, ki mu ga je izbral oče, ne vidi smisla - Thomas bi raje ustvarjal igre. Floor nima take sreče. Oče je pred leti zapustil družino in mama je resno bolna. Ko se njuna skupna prijatelja Pip in Roy podata v boj proti tobačni industriji, ki skuša na vse možne načine h kajenju privabiti mlade, se nekaterim njunim akcijam pridružita tudi Thomas in Floor. Toda BT neusmiljeno vrne udarec.

Presunljiva in napeta zgodba o nevarnosti kajenja in o delovanju brezobzirne tobačne industrije.

O prevajalki

Stana Anželj (r. 1984) je na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani študirala nemščino in francoščino, smer prevajalstvo. Od leta 2007 prevaja leposlovje, od leta 2012 tudi iz nizozemskega in flamskega jezika. Je članica Društva slovenskih književnih prevajalcev. Za svoje nizozemske prevajalske projekte so ji podelili štipendije za bivanje na rezidencah Translators’ House Amsterdam in Translator’s House Antwerpen. Za prevod nemškega romana Hiša sanjajočih knjig (Walter Moers) je leta 2011 prejela priznanje za mladega prevajalca, njen prevod romana Vreščji mojster istega avtorja se je leta 2014 uvrstil na IBBY častno listo. Leta 2017 je za prevod flamskega dela Vsi si želimo nebes (Els Beerten) prejela priznanje zlata hruška, ki jo podeljuje Pionirska – Center za mladinsko književnost in bibliotekarstvo.

Prevod knjige sofinancira program Evropske unije Ustvarjalna Evropa.
Vsebina publikacije (komunikacije) je izključno odgovornost avtorja in v nobenem primeru ne predstavlja stališč Izvajalske agencije za izobraževanje, avdiovizualno področje in kulturo (EACEA) ter Evropske komisije, omenjeni instituciji tudi nista odgovorni za kakršna koli dejanja, ki bi lahko izhajala iz vsebine tega dela.

Prevod: Stana Anželj
Kategorije: Srednješolci
Poreklo: Nizozemska
Zvrst knjige: Mladinski roman
Priporočena starost: 15+
 
Vezava: trda vezava
Obseg: 232 strani
Dimenzije: 155 mm x 235 mm x 23 mm
ISBN 13: 9789612724344
Datum izdaje: november 2020

Oglejte si tudi

Spletno mesto uporablja piškotke, ki služijo izboljšanju uporabniške izkušnje. Z nadaljevanjem obiska se strinjate z njihovo uporabo. (Več informacij)
Se strinjam