Pesem za kitovo pot domov
Print Facebook Mandy Hager

Pesem za kitovo pot domov

29,95 EUR (trda vezava)
Na zalogi
V košarico
Poštnina je brezplačna

Will je odraščal v mestu, a si po brutalnem napadu in sramotnem viralnem posnetku liže rane pri stricu v novozelandskem ribiškem mestecu. V osamljenosti se naveže na mlado osirotelo orko in se zoperstavi lokalnim oblastem, ki si varstvo narave razlagajo po svoje, saj jih žene predvsem dobiček lokalne ribogojnice. Vpletejo se lokalni Maori, policija in tudi institucije, ki naj bi delovale v korist ribištva in varstva narave.

Nenavadna zgodba o prijateljstvu fanta, ki rad poje, ter mlade orke, ki se odziva na njegovo pesem, je prejela kar nekaj nagrad. S prepletanjem Willove z zgodbo orke Min pisateljica ne more skriti, da je nastala v deželi, ki ceni naravo, deželi Legende o jezdecu kitov.

 

Roman Pesem za kitovo pot domov je prejel nagrado Margaret Mahy 2015, nagrado za najboljšo novozelandsko mladinsko knjigo New Zealand Book Awards for Children and Young Adults 2015 in Storylines Notable Young Adult Fiction Award 2015. Nominiran pa je bil za častno nagrado IBBY (IBBY Honour Award 2015) in nagrado LIANZA 2015.

Prevod: Meta Osredkar
Kategorije: Leposlovje za odrasle, Srednješolci
Poreklo: Nova Zelandija
Zvrst knjige: Crossover roman
Priporočena starost: 14+
 
Vezava: trda vezava
Obseg: 284 strani
Dimenzije: 150 mm x 230 mm x 32 mm
ISBN 13: 9789612722845
Datum izdaje: februar 2018

Oglejte si tudi

Spletno mesto uporablja piškotke, ki služijo izboljšanju uporabniške izkušnje. Z nadaljevanjem obiska se strinjate z njihovo uporabo. (Več informacij)
Se strinjam