Skrivnostna mumija
Print Facebook Martin Widmark

Skrivnostna mumija

Že peta v slovenski jezik prevedena knjiga iz zbirke Detektivska agencija Lovro in Maja, ki je že kar nekaj let najbolj priljubljena zbirka knjig za otroke prvega bralnega obdobja na Švedskem, njen avtor Martin Widmark pa najpriljubljenejši pisatelj za to starost. Zbirka je bila zasnovana pod geslom 'Preprosto za branje, a zapleteno za reševanje'. To pomeni, da je jezik preprost in neposreden, vsebina pa je načrtno zastavljena ter spodbuja bistroumnost in iznajdljivost. Knjige v tej zbirki so zaradi lažje berljivosti in zanimive vsebine primerne za otroke, ki začenjajo z branjem. Sodobna črnobela ilustracija dopolnjuje zanimivo besedilo. Dela iz zbirke so prevedena v petnajst jezikov, po njih sta posneta televizijska serija in film.

 

Vsebina

Lovro in Maja živita v majhnem mestecu Branik. Prosti čas, še posebej med počitnicami, si zapolnjujeta z branjem detektivskih knjig in vodenjem detektivske agencije. Tokrat zasledita v časniku novico o kraji dragocene slike iz muzeja. Slika izgine na nadvse skrivnosten način, še posebej zato, ker je v istem prostoru razstavljena stara egipčanska mumija. Srhljiva noč v muzeju, ko se celo varnostniku dlake postavljajo pokonci in ko izgine nova dragocena slika, mladih detektivov ne prestraši. Bistro sklepata, kje je varnostnikov mobilni telefon, zakaj so se začele kraje, kaj ima z njimi mumija in tako kaj hitro pokažeta na krivca.

Ilustrator: Helena Willis
Prevod: Danni Stražar
Kategorije: Drugo triletje OŠ
Poreklo: Švedska
 
Vezava: trda vezava
Obseg: 87 strani
Dimenzije: 148 mm x 215 mm x 9 mm
ISBN 13: 9789612720933
Datum izdaje: junij 2014

Oglejte si tudi

Spletno mesto uporablja piškotke, ki služijo izboljšanju uporabniške izkušnje. Z nadaljevanjem obiska se strinjate z njihovo uporabo. (Več informacij)
Se strinjam