Tista noč
Print Facebook Kate McCaffrey

Tista noč

28,95 EUR (trda vezava)
Na zalogi manj kot 50 kosov
V košarico
Poštnina je brezplačna

Jasmine ima vse: lep videz, premožne starše, dobre ocene in prijatelje. A ko domača zabava uide izpod nadzora odkrije, kaj vse se lahko zgodi, če se napake, ki jih storimo, izmuznejo na splet. Ne samo, da mladi zlahka postanejo žrtev spletnih zlorab, ne namenoma in hitro postanejo tudi storilci. Jasmine že v najstniških letih, ko se trudi popraviti svoje napake spozna, da ima zloraba sočloveka zelo različne in včasih povsem skrite obraze.

O delu

Zgodba je prvoosebna ganljiva pripoved dekleta, ki ji pri petnajstih ena sama noč spremeni življenje in ki se trudi, da bi popravilo svoja dejanja. Knjiga je napisana v obliki blogov in prikazuje, kako lahko na mladost vplivajo objave golih fotografij na družbenih omrežjih ter kakšne so posledice tovrstnih nepremišljenih dejanj. Zgodba gre še globlje, oriše psihične zlorabe, ki se jih niti ne zavedamo, a imajo kljub temu daljnosežne posledice.

Knjiga je prejela nagrado Združenja družinskih terapevtov Avstralije 2017 za mladinsko književnost. Avtorico Kate McCaffrey pa slovenski bralci že poznajo po priljubljenem crossover romanu Uničimo jo!.

Prevod: Nataša Grom
Kategorije: Tretje triletje OŠ, Srednješolci
Poreklo: Avstralija
Zvrst knjige: Mladinski roman
Priporočena starost: 13+
 
Vezava: trda vezava
Obseg: 192 strani
Dimenzije: 150 mm x 230 mm x 21 mm
ISBN 13: 9789612723101
Datum izdaje: januar

Oglejte si tudi

Spletno mesto uporablja piškotke, ki služijo izboljšanju uporabniške izkušnje. Z nadaljevanjem obiska se strinjate z njihovo uporabo. (Več informacij)
Se strinjam