Z vsemi čuti!
Print Facebook Philippe Nessmann

Z vsemi čuti!

30,95 EUR (trda vezava)
Na zalogi manj kot 50 kosov
V košarico
Poštnina je brezplačna

Če bereš to knjigo, imaš dober okus!

Kaj delajo tisti, ki so poklicno povezani z »nosom«? Kdo je bila Helen Keller? Kaj v ušesu je tisto, kar nam omogoča sluh? Kaj sliši dojenček v trebuhu svoje mame?

Z vsemi čuti! je bogato ilustrirana francoska poučna knjiga, primerna za bralce od osmih let naprej, ki razkrije vse skrivnosti petih čutov. Vsebino podaja na razgiban način, čutov se loteva z več vidikov: anatomska razlaga vseh čutil, zanimivosti iz živalskega sveta, s čuti so povezani tudi poklici (spoznamo fizioterapevta, parfumerko, ustvarjalko receptov, slikarja in akustičnega inženirja). Razkriva, kako nam čuti pomagajo pri komunikaciji s svetom, npr. pri sluhu in vidu bralci spoznamo tudi Braillevo pisavo in znakovni jezik, ne manjka pa tudi vizualnih in drugih miselnih nalog.

Knjigo je v slovenščino prevedla Jasmina Žgank, strokovno jo je pregledala dr. Marina Dermastia. Knjiga je leta 2020 prejela francosko nagrado Prix Sorcières 2020 v kategoriji poučnih knjig, bila pa je tudi med nominirankami za pomembne (znanstvene) nagrade.

Knjižno delo je izšlo v okviru knjižnega programa, ki ga sofinancira Javna agencija za knjigo Republike Slovenije.

Ilustrator: Régis Lejonc
Prevod: Jasmina Žgank
Kategorije: Stvarna literatura in priročniki, Prvo triletje OŠ, Drugo triletje OŠ, Tretje triletje OŠ
Poreklo: Francija
Priporočena starost: 8+
 
Vezava: trda vezava
Obseg: 88 strani
Dimenzije: 250 mm x 330 mm x 15 mm
ISBN 13: 9789612726034
Datum izdaje: december 2022

Oglejte si tudi

Spletno mesto uporablja piškotke, ki služijo izboljšanju uporabniške izkušnje. Z nadaljevanjem obiska se strinjate z njihovo uporabo. (Več informacij)
Se strinjam