-10% popusta v času sejma. Vpišite kodo KNJIZNISEJEM10

Pasti všečkov: Z Mino Lystad o knjigah Luzerka in Fejk

Facebook
Pasti všečkov: Z Mino Lystad o knjigah Luzerka in Fejk
V sklopu Bralnic pod slamnikom letos gostimo mladinsko pisateljico Mino Lystad, norveško avtorico priljubljenih romanov Luzerka in Fejk. O omenjenih delih, pasteh svetovnega spleta, lažnih novicah, bloganju in še čem se bo z njo pogovarjal Boštjan Gorenc – Pižama. Pogovor bo v angleščini.
 
Spletni pogovor v živo bo na ogled v sredo, 21. aprila ob 20.00 na kanalu YouTube Live.
 
    
 
Mina Lystad: Luzerka, prevedla Marija Zlatnar Moe (Miš založba, 2020)
 
Marie je navadna. Ne nosi vpadljivih oblačil. Želi si, da bi imela takšne lase kot njena mega popularna sošolka Heddy, ampak se vsi poskusi klavrno končajo. Na splošno se ji vse ponesreči. Še dobro, da ima najboljšega prijatelja Espena, s katerim je lahko takšna, kakršna je. Njen učitelj nekega dne določi, da morajo vsi ustvariti nekaj, kar se bo prijelo na družbenih omrežjih. Marie objavi video o tem, kako nerodna je in na veliko presenečenje vseh v trenutku zaslovi. Všečki dežujejo in vsi se smejijo njenim poskusom, kako biti kul. Marie je vse bolj priljubljena. Toda, ali je vredno?
 
Mina Lystad: Fejk, prevedla Marija Zlatnar Moe (Miš založba, 2021)
 
Marie smo spoznali v knjigi Luzerka. Zdaj ne snema več spletnih videov, ampak piše za šolski časopis. Pisanje ji gre dobro od rok, zato ji urednica Magga nalaga čedalje več prispevkov. Vendar je šolski časopis med bralci vse manj priljubljen. Zato Magga svojo ekipo poduči, da je treba kdaj pa kdaj resnico tudi prirediti. Za klike! In čeprav se Marie zaveda, da to ni prav, prav tako sama začini intervju z najbolj kul fantom na šoli Tarjeijem. »Fake news« tako tudi v šolskem okolju postanejo glavna novica. Toda, kje so meje? Bo kljub porajajočim se dvomom požrla svoja načela in se dokopala do uredniškega mesta? Posledice lažnih novic pa niso nedolžne, kar ugotovi tudi Marie …
 

Sofinancira program Evropske unije Ustvarjalna Evropa.
Dogodek je del programa literarnih prireditev, ki ga sofinancira Javna agencija za knjigo Republike Slovenije.
Dogodek je del programa javnih kulturnih programov, ki jih sofinancira Občina Domžale.

 
           JAKObčina Domžale
 
Spletno mesto uporablja piškotke, ki služijo izboljšanju uporabniške izkušnje. Z nadaljevanjem obiska se strinjate z njihovo uporabo. (Več informacij)
Se strinjam