13-nadstropna hišica na drevesu
Print Facebook
Andy Griffiths

13-nadstropna hišica na drevesu

25,95 EUR (trda vezava)
V košarico
Poštnina je brezplačna

Andyjeva in Terryjeva 13-nadstropna drevesna hišica je najneverjetnejša drevesna hišica na svetu. V njej najdete stezo za kegljanje, prosojen plavalni bazen, akvarij, napolnjen z ljudožerskimi morskimi psi, orjaški katapult, skriven podzemni laboratorij in aparat za sladke penice, ki vam je ves čas za petami in vam, kadarkoli ste lačni, v usta strelja penice. Ne, ne mislite, da se Terry in Andy ves čas zabavata s temi silno zabavnimi izumi. Imata tudi čisto resno »službo« – pišeta knjigo. No, v resnici sta nekako pozabila na knjigo. Nekoliko namreč zaostajata s svojimi načrti. No, ko pravimo »nekoliko zaostajata«, mislimo »krepko zaostajata«. In ko rečemo »krepko zaostajata«, mislimo ZARES ZELO KREPKO zaostajata za načrti. In to nikakor ni všeč gospodu Velikemu nosu …

Izjemno zabavna knjiga, prvi del obširne zbirke avtorskega dvojca, slavi domišljijo in kreativnost. Črno-bele ilustracije, ki ponekod dopolnjujejo, drugod nadomeščajo besedilo, so polne domiselnih podrobnosti, ki bodo k branju pritegnile še tako oklevajoče bralce. V slovenščino je knjigo prevedla Veronika Rot Gabrovec.

Andy Griffiths je eden od najbolj priljubljenih avstralskih mladinskih pisateljev. Ne le da zbirka navdušuje avstralske mlade, prevedena je že v 35 različnih jezikov. V Avstraliji je prejela več kot 90 nagrad, knjige iz zbirke so bile prodane v več kot 10 milijonih izvodov samo tam. Tudi Terry Denton je v mednarodnem okolju cenjen in pogosto nagrajevan avstralski ilustrator.

Knjižno delo je izšlo v okviru knjižnega programa, ki ga sofinancira Javna agencija za knjigo Republike Slovenije.

Ilustrator: Terry Denton
Prevod: Veronika Rot Gabrovec
Kategorije: Drugo triletje OŠ, Tretje triletje OŠ
Poreklo: Avstralija
Priporočena starost: 8+
 
Vezava: trda vezava
Obseg: 248 strani
Dimenzije: 135 mm x 222 mm x 25 mm
ISBN 13: 9789612724092
Datum izdaje: julij 2020

Oglejte si tudi

Spletno mesto uporablja piškotke, ki služijo izboljšanju uporabniške izkušnje. Z nadaljevanjem obiska se strinjate z njihovo uporabo. (Več informacij)
Se strinjam