24 ur

Roman 24 UR je mladinski crossover roman z močno izraženo sociološko tematiko. V njem se kot napeta kriminalka prepletajo različne zgodbe mladostnikov, nadgrajene z veliko mero domišljije. Včasih se zdi, da akterji živijo nerealno življenje, ki pa se vedno znova vrača k bistvenim vprašanjem človeške eksistence, k vprašanjem iskanja in samozavedanja. Posebna srž romana je izredno pronicljiva izbira osrednjih likov, ki zaradi različnih življenjskih izkušenj in značajskih posebnosti vsak zase predstavljajo unikatno zgodbo.

Sedemnajstletni Ellis pride po maturi domov na počitnice. Pred njim je študij na univerzi in obeta si zanimivo leto, ko bo marsikaj doživel, morda tudi ljubezen. Ko sreča nekdanjega sošolca Jackieja, zaide z njim na zabavo. Tam pa se dogodki začnejo obračati v nepredvidljivo smer – Ellis in Jackie domov pospremita sestri Urso in Leono, in sicer v Deželo nasmehov, nekakšno komuno ljudi z družbenega roba, kjer živijo tudi tri sestre in otrok, za katerega skrbijo. V tisti noči nekdo ugrabi otroka in Ellis pomaga pri iskanju. Med kaotičnim zasledovanjem avta domnevnih ugrabiteljev in iskanjem novih sledi, ki sprva vodijo v povsem napačno smer, se med njimi spletejo posebne prijateljske vezi …

Prevod: Andrea Švab
Kategorije: Tretje triletje OŠ
Poreklo: Nova Zelandija
 
Vezava: trda vezava
Obseg: 248 strani
Dimenzije: 135 mm x 200 mm x 17 mm
ISBN 13: 9789616630184
Datum izdaje: maj 2007

Oglejte si tudi

Spletno mesto uporablja piškotke, ki služijo izboljšanju uporabniške izkušnje. Z nadaljevanjem obiska se strinjate z njihovo uporabo. (Več informacij)
Se strinjam