52-nadstropna hišica na drevesu
Print Facebook
Andy Griffiths

52-nadstropna hišica na drevesu

29,95 EUR (trda vezava)
Na zalogi
V košarico
Poštnina je brezplačna

Neverjetna hišica, v kateri živita Andy in Terry, nenehno raste: dodala sta ji trinajst novih nadstropij, vključno s sobo za razbijanje lubenic, s strojem za valove, z igro »Kače in lestve« v naravni velikosti (s pravimi lestvami in pravimi kačami), z izstreljevalnikom korenja na raketni pogon, z akademijo za urjenje nindža polžev in z najmodernejšo detektivsko agencijo z vso najmodernejšo detektivsko tehnologijo, kar je prava sreča, ker morata razrešiti VELIKO skrivnost: kje je gospod Veliki nos?

Kaj torej še čakate? Kar hitro gor!

Izjemno zabavna zbirka avstralskega avtorskega dvojca slavi domišljijo in kreativnost. Črno-bele ilustracije, ki ponekod dopolnjujejo, drugod nadomeščajo besedilo, so polne domiselnih podrobnosti, ki bodo k branju pritegnile še tako oklevajoče bralce.

Zbirka je po svetu izjemno priljubljena, nadaljevanj je zaenkrat 11, četrta knjiga, 52-nadstropna hišica pa je bila leta 2014 najbolj prodajana avstralska knjiga, leta 2015 pa je prejela nagrado ABIA (Australian Book Industry Award) za knjigo leta. Andy Griffiths je bil od tem še posebno vesel, da je nagrajena otroška knjiga, po vrhu humorna. Največ mu pomeni, ko k njemu pristopi kak otrok in mu pove, da je zaradi hišice na drevesu začel brati. Zato je namreč tudi začel pisati – ne da bi otroci knjige samo prebrali, ampak bi jih imeli res radi.

Andy Griffiths je eden od najbolj priljubljenih avstralskih mladinskih pisateljev. Ne le da zbirka navdušuje avstralske mlade, prevedena je že v 35 različnih jezikov. V Avstraliji je prejela več kot 90 nagrad, knjige iz zbirke so bile samo tam prodane v več kot 10 milijonih izvodih. Tudi Terry Denton – z Andyjem sta neločljiv tandem – je v mednarodnem okolju cenjen in pogosto nagrajevan avstralski ilustrator.

Ilustrator: Terry Denton
Prevod: Veronika Rot Gabrovec
Kategorije: Drugo triletje OŠ, Tretje triletje OŠ
Poreklo: Avstralija
Priporočena starost: 8+
 
Vezava: trda vezava
Obseg: 332 strani
Dimenzije: 135 mm x 205 mm x 30 mm
ISBN 13: 9789612725457
Datum izdaje: april 2022

Oglejte si tudi

Spletno mesto uporablja piškotke, ki služijo izboljšanju uporabniške izkušnje. Z nadaljevanjem obiska se strinjate z njihovo uporabo. (Več informacij)
Se strinjam