Terry Denton

Terry Denton

(Avtor, Ilustrator)

Avstralski pisatelj in ilustrator Terry Denton se je rodil leta 1950 v Melbournu, kjer je tudi odraščal s svojimi štirimi brati. Nekaj časa je študiral arhitekturo, ampak kmalu spoznal, da to ni zanj. Nato se je preizkušal v slikarstvu, gledališču, kiparstvu, na televiziji itd., leta 1984 pa končno napisal in ilustriral prvo knjigo Felix And Alexander. Ilustriral je že več kot sto knjig, dvajset pa jih je tudi sam napisal. Prejel je kar nekaj nagrad, v slovenski jezik je zaenkrat prevedena samo knjiga Tudi pujsi letijo (It's True! Pigs Do Fly). Njegova dela so znana po neobičajnem humorju in izvirnih ilustracijah, poleg tega pa ima Terry Denton poseben čut za predstavitev zadev, ki zanimajo in zabavajo mlade bralce. Vsako leto obišče določene šole po državi in pripravi razne delavnice, kjer učence uči oblikovanja ali risanja. Je poročen in ima tri otroke.

Za več informacij o avtorju obiščite http://www.terrydenton.com

Nagrade

  • CBC-jeva slikanica leta 1986 za delo Felix And Alexander
  • Multikulturna knjiga leta in najboljša slikanica (1993)
  • Finalist za Aurealis Award (leta 2003 in 2008)
  • Finalist za Australian Book Industry Awards in za Speech Pathology Australia ter nominacija za Kids Own Australian Literature Award – KOALA (2007) za delo Particular Cow
  • Častno priznanje pri CBC-jevi lestvici knjige leta (2010) za delo Chook Called Harry: Aussie Bites
  • The YABBA Award (2013) za delo The 26 Storey Treehouse

Bibliografija

Spletno mesto uporablja piškotke, ki služijo izboljšanju uporabniške izkušnje. Z nadaljevanjem obiska se strinjate z njihovo uporabo. (Več informacij)
Se strinjam