Božo in Vili
Print Facebook Tina Arnuš Pupis

Božo in Vili

25,95 EUR (trda vezava)
Na zalogi
V košarico
Poštnina je brezplačna

Nekje daleč, za devetimi gozdovi, druga poleg druge stojita velika hiša in majhna hišica. Tam prebivata Božo in Vili, ki sta najboljša prijatelja, eden gromozanski, drugi strašno majhen, njune pustolovščine pa so vedno velike. Junaka sadita in žanjeta slavo, ki seveda ne diši tako omamno kot palačinke, grickata potico skupaj s Sneguljčico in Rdečo kapico in treta orehe – takšne in drugačne.

O delu

Božo in Vili je zbirka duhovitih pripovedi o velikanu Božu in precej manjšem (a nikakor ne pritlikavem) Viliju, njunem prisrčnem prijateljstvu in vznemirljivih ter pravljično obarvanih dogodivščinah, na katere se podajata. Pisateljica v delo intertekstualno vpleta motive in junake že obstoječih klasičnih pravljic in jih bralcu predstavi v novi in sveži luči. Besedilo domišljeno raziskuje svet pravljičnega, hudomušno predrugači njegove zakonitosti in z zvitimi zasuki preseže bralčeva obzorja pričakovanja.

Ilustrator: Marta Bartolj
Kategorije: Prvo triletje OŠ, Drugo triletje OŠ
Poreklo: Slovenija
Zvrst knjige: Ilustrirana knjiga
Priporočena starost: 8+
 
Vezava: trda vezava
Obseg: 48 strani
Dimenzije: 125 mm x 210 mm x 10 mm
ISBN 13: 9789612722852
Datum izdaje: november 2018

Oglejte si tudi

Spletno mesto uporablja piškotke, ki služijo izboljšanju uporabniške izkušnje. Z nadaljevanjem obiska se strinjate z njihovo uporabo. (Več informacij)
Se strinjam