Nataša Konc Lorenzutti

Nataša Konc Lorenzutti

(Avtor)

Po zaključku študija na Akademiji za gledališče, radio, film in televizijo v Ljubljani je delala kot dramska igralka v SLG Celje in SNG Nova Gorica. Od leta 1999 je samozaposlena v kulturi. Objavljati je začela leta 2002, najprej v revijah Mavrica in Ciciban. V letih 2004 do 2006 so izšle njene prve knjige za otroke, leta 2006 pa prva za odrasle. V letih 2007 in 2008 je napisala serijo scenarijev in verzov za OMP Televizije Slovenija, za igrani oddaji »Zajček Bine« in »S soncem v očeh«. 
Leta 2009 je izdala zbirko kratke proze za odrasle z naslovom Jezik molka, ki jo je napisala med magistrskim študijem umetniške besede na AGRFT ter odlomke pripravila za nastop v Mali Drami. Marca 2011 je končala magisterij umetnosti z nalogo »Plasti ustvarjene besede v pisni in govorni podobi avtorke proze« na magisteriju umetnosti. 
V letu 2011 je sodelovala na natečaju modra ptica, ki jo je razpisala Mladinska knjiga in bila nominirana za roman z naslovom Kava pri dišečem jasminu, ki bo prihodnje leto izšel v zbirki Nova slovenska knjiga pri Mladinski knjigi.
Od leta 2006 je polovično zaposlena kot profesorica umetnosti govora na umetniški gimnaziji v Novi Gorici. Letos je z dijaki uprizorila svoje avtorsko delo, mladinsko igro z naslovom Društvo starejših bratov.

Nagrade

  • 3 nagrada na 37. Literarnem natečaju tržaške Mladike za zgodbo Reka
  • 2007 – Nominacija za Izvirno slovensko slikanico 2007 za delo Ravno prav velik
  • 2011 – Nagrada žirije na natečaju »Glas ženske« 2011, ki ga razpisuje Pokrajina Gorica (Provincia di Goricia), za zgodbo Na kašči in nominacija za modro ptico 2011 za roman Kava pri dišečem jasminu
  • 2012 – Posebno priznanje na natečaju »Glas ženske« 2012 za zgodbo Dan brez napake 
  • 2013 – Nominacija za nagrado Večernica 2012 za delo Kakšno drevo zraste iz mačka

Bibliografija

  • Pod Marijinim plaščem – 2004
  • Lučka, zgodba o rojstvu – 2004
  • Smisao posredovanja – 2008
  • Ravno prav velik – 2006 
  • Bela, bela lilija – 2006 
  • Skrivališče – 2007 
  • Mi smo slike – 2007 
  • Jezik molka – 2009 
  • Krilate in kosmate basni – 2010 
  • Nihče ne ve – 2011 
  • Poleti letim – 2011 
  • Enajstnik – 2012 
  • Kakšno drevo zraste iz mačka – 2012
  • Cufkova podeželska pustolovščina – 2012 
  • Kava pri dišečem jasminu – 2013 
  • Društvo starejših bratov – 2013
 
Avtobus ob treh

Avtobus ob treh

Nataša Konc Lorenzutti

Kdo je danes glavni

Kdo je danes glavni

Nataša Konc Lorenzutti

Društvo starejših bratov

Društvo starejših bratov

Nataša Konc Lorenzutti

Kakšno drevo zraste iz mačka

Kakšno drevo zraste iz mačka

Nataša Konc Lorenzutti