Kakšno drevo zraste iz mačka
Print Facebook Nataša Konc Lorenzutti

Kakšno drevo zraste iz mačka

21,95 EUR (trda vezava)
Na zalogi
V košarico
Poštnina je brezplačna

KNJIGA ZA CANKARJEVO TEKMOVANJE 2021/22 V 4. IN 5. RAZREDU OSNOVNE ŠOLE

  • nominacija desetnica 2014

Za  skrivnostnim  naslovom  se  skriva  enajst  zgodb,  ki  jih  izmenično  pripovedujejo  trije  prvoosebni pripovedovalci, dva brata in njuna mlajša sestra. Postavljene so v družinsko (in deloma šolsko) okolje, ki je že zavoljo večjega števila otrok izjemno dinamično; avtorica opisuje situacije, ki smo jih, vsaj podobne, vsi kdaj doživeli (težave z domačo nalogo, zmrdovanje nad hišnimi opravili, spopad z ušmi, hišni  ljubljenčki,  igranje  predsednikov  in  ministrov,  dojenčki  pri  hiši  …),  a  to  počne  na  duhovit  in domiseln  način,  na  prvi  pogled  simpatično  nepretenciozno,  a  dramaturško  dodelano.  Vinjetne ilustracije  za  ilustrirano  knjigo  je  prispevala  Ana  Zavadlav,  ki  že  na  predlistu  izjemno  domiselno upodobi naslov knjige, v nadaljevanju pa ustvari črno-bele in le ponekod deloma kolorirane utrinke iz življenja  simpatične  družine,  v  katerega  bodo  mladi  bralci  gotovo  z  veseljem  in  radovednostjo pokukali – koga pa ne zanima, kakšno drevo zraste iz mačka ... 

Junaki Nataše Konc Lorenzutti se v enajstih zgodbah spopadajo z različnimi tegobami in izzivi, pri tem doživljajo majhne dogodivščine in se marsikdaj kaj novega naučijo. V prvi zgodbi ugotovijo, da je delo lahko tudi veselo, v drugi dobijo novega sostanovalca – mačka, v tretji izpeljejo reševalno akcijo, v četrti ustanovijo svojo državo, v peti se izkaže, da se je včasih celo vredno zadržati ob šolskih zvezkih, v šesti se pokaže, da je s prazniki včasih težko, v sedmi sadijo krompir in ugotovijo, da s krompirjem nimajo krompirja, v osmi se domača naloga izkaže za domačo nadlogo, v deveti se naučijo novo angleško besedo, v deseti dobijo novega družinskega člana, v enjasti pa napovejo vojno bolham. 

 Knjiga je prejela znak za kakovost otroških in mladinskih knjig ZLATA HRUŠKA.

 

Ilustrator: Ana Zavadlav
Kategorije: Drugo triletje OŠ
Poreklo: Slovenija
Priporočena starost: 8+
 
Vezava: trda vezava
Obseg: 64 strani
Dimenzije: 135 mm x 205 mm x 10 mm
ISBN 13: 9789612724832
Datum izdaje: avgust 2021

Oglejte si tudi

Spletno mesto uporablja piškotke, ki služijo izboljšanju uporabniške izkušnje. Z nadaljevanjem obiska se strinjate z njihovo uporabo. (Več informacij)
Se strinjam