Čiv!

Delo je bilo mišljeno najprej kot smešna zgodbica, a je v resnici mnogo več. Je ganljiva pripoved o pomanjkanju in izgubi, o hrepenenju po svobodi, o osamljenosti in odtujitvi, o nesebični ljubezni. Mala ptička podari vsakomur, ki ga sreča, drugačen pogled na stvarnost – kot bi na svet gledali iz zraka. Ton pripovedi je lahkoten, bogatijo ga duhovite besedne igre, subtilna in nežna opazovanja odraslega sveta, neskončna domišljijskost in ilustracije, ki delujejo zelo pomirjevalno. Čiv! združuje vse, kar ima avtorica ponuditi najboljšega, zato so se nagrade po izidu knjige na Nizozemskem in prevodih po svetu kar vrstile.

Pol ptička, pol punčka, ki jo Edo najde pod grmom, ima majhne roke in majhne noge, ima pa tudi perutničke. Je majcen angel, ki je padel Edu in Idi iz nebes, saj si želita otrok, a jih ne moreta imeti. Pol ptički, pol punčki se posvetita z vso ljubeznijo, a vseeno pride čas za pot proti soncu. Edo in Ida jo ne vedoč, kaj ju je doletelo, obupana začneta iskati in sočasno naletita na zgodbe različnih ljudi. Ob vsem tem spoznata, da vsakemu človeku pripada svoje mesto, ki je nekje v naravnem okolju. Za ptičko je to topel jug, za Ido sever, kjer je toplo, kadar ni hladno, in za Eda kraj, od koder lahko zre v daljavo.

Prevod: Mateja Seliškar Kenda
Kategorije: Drugo triletje OŠ
Poreklo: Nizozemska
Zvrst knjige: Roman
Priporočena starost: 4
 
Vezava: trda vezava
Obseg: 154 strani
Dimenzije: 130 mm x 200 mm x 17 mm
ISBN 13: 9789616630368
Datum izdaje: januar 2007

Oglejte si tudi

Spletno mesto uporablja piškotke, ki služijo izboljšanju uporabniške izkušnje. Z nadaljevanjem obiska se strinjate z njihovo uporabo. (Več informacij)
Se strinjam