Deček na vrhu gore
Print Facebook John Boyne

Deček na vrhu gore

Trda vezava razprodana!

Ko Pierrot postane sirota, mora zapustiti svoj pariški dom in se preseliti k teti Beatrix. Ta vodi gospodinjstvo v premožni hiši na vrhu gore. A zgodba se ne dogaja kadar koli, godi se leta 1935, na pragu druge svetovne vojne, in ne gre za katero koli hišo, ampak za Berghof, dom Adolfa Hitlerja. Firer dečka hitro vzame pod svoje okrilje, ta pa se nenadoma znajde v novem in nepoznanem svetu nasilja, skrivnosti in izdaj ...

O delu

Vsaka zgodba ima začetek, sredino in konec. Nekateri konci pa so tako dobri, tako izjemno dodelani, da se polastijo celotne zgodbe in jo dvignejo na novo, višjo raven. To se je zgodilo z Boynovim Dečkom v črtasti pižami. Deset let pozneje Boyne še vedno ni izgubil občutka za pisanje. V Dečku na vrhu gore se Boyne mojstrsko loteva tematizacije krivde in odgovornosti ter se posveča raziskovanju vprašanja morale in narave dobrega ter zla. Deček na vrhu gore je zgodba o odraščanju dečka, ki se znajde v zapeljivem prijemu moči in častihlepja, je pripoved o izgubi nedolžnosti, predvsem pa je svarilo pred bolečino življenja, polnega obžalovanja.

V ožjem izboru za mladinsko knjigo leta pri Irish Book Award.

- V ožjem izboru za knjigo leta pri Children's Books Ireland. 

- Nominirana za Carnegie Medal. 

 

Oglejte si tudi zapis na priporočilnici Bralne značke, ki ponuja spodbude za (nadaljnje) branje. 

Prevod: Dušan Ogrizek
Kategorije: Tretje triletje OŠ, Srednješolci
Poreklo: Irska
Zvrst knjige: Mladinski roman
Priporočena starost: 10+
 
Vezava: trda vezava
Obseg: 296 strani
Dimenzije: 140 mm x 210 mm x 25 mm
ISBN 13: 9789612722630
Datum izdaje: avgust 2017

Oglejte si tudi

Spletno mesto uporablja piškotke, ki služijo izboljšanju uporabniške izkušnje. Z nadaljevanjem obiska se strinjate z njihovo uporabo. (Več informacij)
Se strinjam