Juri Muri po Sloveniji
Print Facebook Tone Pavček

Juri Muri po Sloveniji

24,95 EUR (trda vezava)
Na zalogi
V košarico
Poštnina je brezplačna

Tretji  del stare zgodbe

Priznani, priljubljeni in nagrajevani slovenski pesnik z obsežnim pesniškim opusom tako za otroke kot za odrasle je z Jurijem Murijem ustvaril nepozaben literaren lik, ob čigar dogodivščinah (Juri Muri v Afriki in Juri Muri drugič v Afriki, obe ponatiskovani) so odraščale številne generacije otrok.

Juri Muri se tokrat vrača, seveda z zvestim Bongom ob strani, na sončno stran Alp. V novem, tretjem delu namreč po dolgem in počez prevandrata Slovenijo in spotoma doživita marsikaj zanimivega in napetega. Pavčkova nova pesnitev pa ni le niz spretnih, nemalokrat duhovitih verzov in rim ter napetih dogodivščin smelih junakov in njunih popotnih prijateljev, pač pa pravi mali geografski vodnik po zanimivostih in skritih kotičkih naše dežele, tudi takšnih, ki se običajno ne prebijejo med strani turističnih vodnikov. Knjiga velikega formata tako ne vabi le k branju, pač pa tudi k (družinskemu) odkrivanju slovenske dežele, tako njene geografije kot zgodovine; oboje je spretno vtkano v besedilo in se nenazadnje ponuja kot odlično izhodišče za širitev obzorja. Juriju Muriju in Bongu je podobo vdahnil cenjen in vselej inovativen in imeniten ilustrator Damijan Stepančič.

Juri Muri v Afriki

Ilustrator: Damijan Stepančič
Kategorije: Leposlovje za odrasle, Poezija, Slikanice, Prvo triletje OŠ, Drugo triletje OŠ
Poreklo: Slovenija
Priporočena starost: 8+
 
Vezava: mehka vezava
Obseg: 64 strani
Dimenzije: 210 mm x 270 mm x 9 mm
ISBN 13: 9789612721923
Datum izdaje: september 2011
 
Vezava: trda vezava
Obseg: 54 strani
Dimenzije: 215 mm x 275 mm x 10 mm
ISBN 13: 9789612720506
Datum izdaje: januar 2019

Oglejte si tudi

Spletno mesto uporablja piškotke, ki služijo izboljšanju uporabniške izkušnje. Z nadaljevanjem obiska se strinjate z njihovo uporabo. (Več informacij)
Se strinjam