Krokodilja grobnica
Print Facebook Michelle Paver

Krokodilja grobnica

Hilas in Pira se v iskanju bodala znajdeta na egiptovski obali. Najprej ju preizkuša puščava, nato se prebijata ob reki in ugotovita, da so njuni sovražniki že daleč pred njima in ju pravzaprav pričakujejo. Ob iskanju bodala ju preganjajo krokodili in vodni konji, nazlobnejši pa so seveda ljudje. Navežeta prijateljstvo z domačini, ki jima pomagajo. A vseeno se znajdeta v hudih težavah, celo v deželo mrtvih morata po bodalo.

O knjigi

Zgodba se odvija v začetku obdobja, imenovanem Novo kraljestvo, to je v osemnajsti dinastiji, tik za Drugim vmesnim obdobjem, ko so se Egipčani osvobodili ljudstva, imenovanega Hiksi, ki so zasedli delto Nila. V zgodbi so to tujci z vzhoda, ki jih je Perao (faraon) pregnal s pomočjo Koronosovega brona. Avtorica je skušala uporabiti čim več resničnih staroegipčanskih imen, vendar zelo pogojno, za čimer je pravzaprav zelo zanimiva zgodba. V pisavi starih Egipčanov, ki jo imenujemo hieroglifi, ni bilo samoglasnikov.

Da bi avtorica ustvarila Egipt, kot ga doživljata Hilas in Pira, je črpala snov s svojih številnih potovanj v Egipt. Preživela je tudi dan v Britanskem muzeju in se učila pisati hieroglife na pristen staroegipčanski način, s pisalom iz trsa in črnilom na osnovi saj na pravi papirus.

Prevod: Nataša Grom
Kategorije: Tretje triletje OŠ, Srednješolci
Poreklo: Velika Britanija
Priporočena starost: 10+
 
Vezava: trda vezava
Obseg: 271 strani
Dimenzije: 140 mm x 205 mm x 25 mm
ISBN 13: 9789612722036
Datum izdaje: februar 2016

Oglejte si tudi

Spletno mesto uporablja piškotke, ki služijo izboljšanju uporabniške izkušnje. Z nadaljevanjem obiska se strinjate z njihovo uporabo. (Več informacij)
Se strinjam