Krokodilja grobnica
Print Facebook Michelle Paver

Krokodilja grobnica

28.95 EUR (Trda vezava)
Naročilo
Brezplačna poštnina

Hilas in Pira se v iskanju bodala znajdeta na egiptovski obali. Najprej ju preizkuša puščava, nato se prebijata ob reki in ugotovita, da so njuni sovražniki že daleč pred njima in ju pravzaprav pričakujejo. Ob iskanju bodala ju preganjajo krokodili in vodni konji, nazlobnejši pa so seveda ljudje. Navežeta prijateljstvo z domačini, ki jima pomagajo. A vseeno se znajdeta v hudih težavah, celo v deželo mrtvih morata po bodalo.

O knjigi

Zgodba se odvija v začetku obdobja, imenovanem Novo kraljestvo, to je v osemnajsti dinastiji, tik za Drugim vmesnim obdobjem, ko so se Egipčani osvobodili ljudstva, imenovanega Hiksi, ki so zasedli delto Nila. V zgodbi so to tujci z vzhoda, ki jih je Perao (faraon) pregnal s pomočjo Koronosovega brona. Avtorica je skušala uporabiti čim več resničnih staroegipčanskih imen, vendar zelo pogojno, za čimer je pravzaprav zelo zanimiva zgodba. V pisavi starih Egipčanov, ki jo imenujemo hieroglifi, ni bilo samoglasnikov.

Da bi avtorica ustvarila Egipt, kot ga doživljata Hilas in Pira, je črpala snov s svojih številnih potovanj v Egipt. Preživela je tudi dan v Britanskem muzeju in se učila pisati hieroglife na pristen staroegipčanski način, s pisalom iz trsa in črnilom na osnovi saj na pravi papirus.

Prevod: Nataša Grom
Kategorije: Tretje triletje, Srednješolci
Obseg: 271
Dimenzije: 140 mm x 205 mm x 25 mm
ISBN: 978-961-272-203-6
Datum izdaje: februar 2016
Poreklo: Velika Britanija
Vezava: Trda
Priporočena starost: 10+

Oglejte si tudi