Luža
Print Facebook Matjaž Pikalo

Luža

24,95 EUR (trda vezava)
Na zalogi manj kot 50 kosov
V košarico
Poštnina je brezplačna
  • Večernica 2001
  • Častna lista IBBY 2004

Za ilustrirano knjigo Luža ste gotovo že slišali, saj se je okitila z nagrado večernica in dobila priznanje častna lista IBBY, predvsem pa si je v enajstih letih, kolikor jih je minilo od njenega prvega natisa, pridobila lep krog bralcev. A časi so se spremenili in pokazala se je potreba, da se nekoliko spremeni, predvsem posodobi, tudi vsebina knjige. Seveda pa se niso spremenili njena živahnost, duhovitost in domiselnost ter specifičen govor in otroški pogled na svet prvoosebnega pripovedovalca, protagonista Rana, bolj znanega kot Luža. Z vsemi naštetimi komponentami bo knjiga gotovo razveselila in pokratkočasila še marsikatero generacijo kratkohlačnikov, ki se bodo lahko pozabavali tudi ob novih ilustracijah Damijana Stepančiča, na katerih je moč najti številne posrečene detajle.   

Dogajanje Luže je postavljeno predvsem v vrtec, kjer otroci zganjajo različne lumparije, se veselijo izletov, spoznavajo nove ljudi in „čudne“ običaje in pravila sveta odraslih. Ranova skupina se enkrat poda na morje, drugič v vrtcu prisostvujejo koncertu, ki ga obišče tudi predsednikova žena. Skupina se odpelje tudi na podeželje, obišče jih Dedek Mraz, spoznajo viteze, v vrtcu zadiši po krofih, Ran spotoma dobi sestrico in še bi lahko naštevali nezgode in prigode Rana in njegove vrtčevske posebne skupine, v kateri ni prav nikoli dolgčas. 

Knjiga je prejela znak za kakovost otroških in mladinskih knjig ZLATA HRUŠKA.

 

Ilustrator: Damijan Stepančič
Kategorije: Drugo triletje OŠ
Poreklo: Slovenija
Priporočena starost: 9-14
 
Vezava: trda vezava
Obseg: 132 strani
Dimenzije: 140 mm x 215 mm x 9 mm
ISBN 13: 9789612720773
Datum izdaje: april 2012

Oglejte si tudi

Spletno mesto uporablja piškotke, ki služijo izboljšanju uporabniške izkušnje. Z nadaljevanjem obiska se strinjate z njihovo uporabo. (Več informacij)
Se strinjam