Moje življenje kot abeceda
Print Facebook Barry Jonsberg

Moje življenje kot abeceda

27,95 EUR (trda vezava)
Na zalogi
V košarico
Poštnina je brezplačna

»Saj si avtistična, kajne?«
»Ne,« sem rekla.
Zdaj je bila kopija Penelope na vrsti, da je videti zbegano.
»Kaj pa si?« je vprašala.
»Jaz sem jaz,« sem odvrnila.

Candice dobi domačo nalogo – napisati mora svoj življenjepis v obliki abecede. Črko za črko odkrivamo več stvari o njej in njeni družini. Vsak čas jih bo trinajst, s svojo brezmejno iskrenostjo marsikoga nasmeji, je pa tudi malce nenavadna. Z velikim srcem, dobrimi nameni in neomajno odločenostjo, da zagotovi srečo vsem okoli sebe, se poda na misijo, da bo rešila vse probleme vseh ljudi (in hišnih ljubljenčkov) v svojem življenju. To ji še nekako uspeva, kljub vsej bizarni zmešnjavi in zmedi, ki jo spotoma ustvari.

O delu

Moje življenje kot abeceda je neverjetno smešna in osupljivo ganljiva pripoved o nenavadni deklici, ki se neizmerno potrudi, da bi prinesla ljubezen in smeh svojim bližnjim. Doživeto pisanje je prežeto s Candiceinim doživljanjem sveta, roman pa je prepojen s tako krasno, nedolžno miselnostjo, da bralca gane in prevzame.

Knjiga je prejela znak za kakovost otroških in mladinskih knjig ZLATA HRUŠKA.

Izdajo knjige je podprla Vlada Avstralije preko finančnega sklada za podporo umetnosti in svetovalnega telesa Australia Council for the Arts.

 

Prevod: Tadeja Spruk
Kategorije: Tretje triletje OŠ, Srednješolci
Poreklo: Avstralija
Zvrst knjige: Mladinski roman
Priporočena starost: 12+
 
Vezava: trda vezava
Obseg: 228 strani
Dimenzije: 145 mm x 257 mm x 26 mm
ISBN 13: 9789612722746
Datum izdaje: september 2017

Oglejte si tudi

Spletno mesto uporablja piškotke, ki služijo izboljšanju uporabniške izkušnje. Z nadaljevanjem obiska se strinjate z njihovo uporabo. (Več informacij)
Se strinjam