Medvedarjev sin
Print Facebook Xavier-Laurent Petit

Medvedarjev sin

30,95 EUR (trda vezava)
Na zalogi
V košarico
Poštnina je brezplačna

Ciprian je vajen, da njegova družina nikoli ne ostane dolgo na istem kraju. Očetu pomaga pri »borbah« z medvedom, po zadnjem nastopu pa se hudo zaplete. Njegovo družino preganjajo policija in lokalni prebivalci, zato je po spletu okoliščin primorana sprejeti ponudbo dveh neznancev in se zateči v Pariz. Vendar se obljube o boljšem življenju izkažejo za lažne in družina je za preživetje prisiljena delovati v kriminalnem podzemlju, ki ga vodi lokalna mafija. Nekega dne Ciprian v parku opazi igralce šaha. Igra ga povsem prevzame, sploh zato, ker jo je sposoben odigrati v glavi, čeprav o šahu ne ve ničesar. To pa je začetek popolnoma drugačnega življenja …

Medvedarjev sin je roman o družini, ki se pogumno spopada z najtežjimi življenjskimi preizkušnjami. Zgodba o nadarjenem fantu z obrobja družbe, ki mu šah in šola odpreta vrata v popolnoma nov svet, je polna iztočnic za pogovore o družbeni neenakosti, kriminalu in trgovini z ljudmi, predvsem pa je knjiga tudi odlična popotnica za razmislek o pomenu šolanja in znanja, ki sta nemalokrat edino upanje za opolnomočeno življenje. Je pa seveda to tudi pripoved o ljubezni do šaha, o strasti do neke dejavnosti, ki s svojo nevidno močjo spodbuja človeka, da vztraja in vztraja, dokler se – kot v Ciprianovem primeru – oblaki ne razblinijo. Roman je leta 2017 prejel prestižno francosko nagrado Prix Sorcières v kategoriji mladinskih knjig.

 

Prevod knjige sofinancira Evropska unija. Vsebina publikacije (komunikacije) je izključno odgovornost avtorja in v nobenem primeru ne predstavlja stališč Evropske unije in Izvajalske agencije za izobraževanje, avdiovizualno področje in kulturo (EACEA). Omenjeni instituciji tudi nista odgovorni za kakršna koli dejanja, ki bi lahko izhajala iz vsebine tega dela.

Prevod: Jedrt Maležič
Kategorije: Drugo triletje OŠ, Tretje triletje OŠ, Srednješolci
Poreklo: Francija
Zvrst knjige: Mladinski roman
Priporočena starost: 11+
 
Vezava: trda vezava
Obseg: 272 strani
Dimenzije: 140 mm x 206 mm x 23 mm
ISBN 13: 9789612726225
Datum izdaje: marec 2023

Oglejte si tudi

Spletno mesto uporablja piškotke, ki služijo izboljšanju uporabniške izkušnje. Z nadaljevanjem obiska se strinjate z njihovo uporabo. (Več informacij)
Se strinjam