Norci in naključja
Print Facebook Marcus Sedgwick

Norci in naključja

26,95 EUR (trda vezava)
Na zalogi manj kot 50 kosov
V košarico
Poštnina je brezplačna

Norci in naključja so tretja knjiga iz zbrike Krokarščine – še ena v vrsti sila nenavadnih zgodb z gradu Drugoroki, kjer domujejo vseh sort čudaki, norci in prismuknjenci. Sedgewick v svojem značilnem stilu tudi v tem delu poskrbi za pravo mero duhovitosti, hudomušnosti in seveda resnosti, saj je v ospredju novo delo za Kresnico, Griževca in krokarja Edgarja, ki zgodbo pripoveduje. Avtorjev slog odlično dopolnjujejo ilustrativni poudarki posameznih besed, celotno delo pa tudi tokrat zaokrožijo domiselne črno-bele ilustracije o nenavadnih grajskih prebivalcih, ki jih nekateri primerjajo z legendarno družino Addams.

Ilustrator: Pete Williamson
Prevod: Meta Osredkar
Kategorije: Drugo triletje OŠ
Poreklo: Velika Britanija
Priporočena starost: 8-12
 
Vezava: trda vezava
Obseg: 250 strani
Dimenzije: 135 mm x 205 mm x 25 mm
ISBN 13: 9789612720940
Datum izdaje: februar 2013

Recenzije

Marcus Sedgwick: Norci in naključja

Maja Fister, www.siol.net/kultura, 18.02.2014

Norci in naključja je zgodba z gradu Drugoroki, kjer domujejo čudaki, norci in prismuknjenci vseh sort.

Mladinska knjiga se je izkazala za precej sproščujoče domišljijsko branje tudi za odraslega otroka, ki je odraščal ob zgodbah o družini Addams, na katero nekoliko spominjajo črno-bele ilustracije junakov Norcev in naključij. Te so sicer tudi precej podobne tistim iz Mrtve neveste (Corpse Bride) Tima Burtona.

Norci in naključja so tretja knjiga iz zbirke Krokarščine, še ena v vrsti zgodb z gradu Drugoroki, kjer domujejo vseh sort čudaki, norci in odštekani prismuknjenci, ki prinesejo kar nekaj gotske temačnosti in zapletov.

"Sklenil sem, da je izobrazba mojih otrok klavrna, strašansko pomanjkljiva in, hudimana, neobstoječa. Zatorej bom dal v časopis oglas za domačega učitelja, da bosta deležna malo spodobnega in pravega pouka," je preteče in trdno zarjul Valevin."

Zgodbo pripoveduje krokar Edgar, v njej pa spremljamo sestro in brata, Kresnico in Griževca. Oče Valevin jima je pripeljal učitelja, ki pa se izkaže za precej bolj nenavadnega, kot bi pričakovali.

Učitelju se je prav salamensko utrgalo. "Pazi, kaj počneš, ti cepec!" je zakričal in stekel k zaboju, ga gladil ter preverjal, da ni kje poškodovan.

Na gradu se tako po nekaj čudaških urah matematike in nekaj najdenih truplih služkinj izkaže, da novi učitelj nikakor ni navaden človek. Je volkodlak? Ali ima le zelo jezno ženo?

Vir: Spletna stran siol.net

Oglejte si tudi

Spletno mesto uporablja piškotke, ki služijo izboljšanju uporabniške izkušnje. Z nadaljevanjem obiska se strinjate z njihovo uporabo. (Več informacij)
Se strinjam