-10% popusta v času sejma. Vpišite kodo KNJIZNISEJEM10
Opalna puščava
Print Facebook Di Morrissey

Opalna puščava

39,95 EUR (trda vezava)
Na zalogi
V košarico
Poštnina je brezplačna

Kerrie, ki jih ima nekaj čez štirideset, je pred kratkim izgubila moža. Pri dvajsetih je kot študentka umetnostne akademije poročila slavnega kiparja, za katerega je žrtvovala lastno umetniško kariero. Zdaj mora najti pogum, da znova obudi svoje sanje, saj ne ve, kaj bi pravzaprav počela s svojim življenjem.

Shirley, nekdanja medicinska sestra, se bliža osemdesetim. Pred desetletji ji je življenje preokrenila jugoslovanska zgodba nestrpnosti med narodi. Ko se njen Štefan, s katerim sta skupaj kopala opale, ni vrnil iz domače Dalmacije, se je umaknila pred svetom.

Dvajsetletna Anna ima obetavno atletsko kariero, vendar je razpeta med predanostjo športu in drugimi življenjskimi izzivi. Odloči se oditi za natakarico v kraje, kjer je življenje surovo, ljudje pa vedo, da potrebujejo drug drugega. Tam naj bi v miru premislila kako nadaljevati svojo pot. Vrhunec zgodbe je njen tek pred nepridipravom, ki se polasti Shirleyenih opalov, prek usahlega puščavskega jezera.

 

Zgodba se spleta med temi tremi ženskami različnih generacij, ki se spoznajo v nenavadno lepi, toda samotni avstralski pokrajini prelivajočih se opalov. Med njimi vzcveti prijateljstvo, ki vsaki pomaga sprejeti odločitev in narediti nov korak v življenju.

 

Di Morrissey je ena najuspešnejših avstralskih pisateljic, njene knjige so izjemno prodajane. Če pa ji česa ne moremo očitati, je to klišejskost. Opalna puščava se dogaja predvsem v južnem delu avstralskega Queenslanda, v surovem okolju nahajališč opalov. Avtorica verno približa bralcu težko življenje iskalcev teh dragih kamnov. Ne gre za samo ženski roman, pač pa za roman, ki ga lahko označimo kot 'avstralski', saj opisuje tako kozmopolitski Sydney kot tipično podeželsko Avstralijo.

Prevod: Nataša Grom
Kategorije: Leposlovje za odrasle
Poreklo: Avstralija
Zvrst knjige: Roman
Priporočena starost: odrasli
 
Vezava: trda vezava
Obseg: 478 strani
Dimenzije: 230 mm x 150 mm x 40 mm
ISBN 13: 9789612722203
Datum izdaje: junij 2016

Oglejte si tudi

Spletno mesto uporablja piškotke, ki služijo izboljšanju uporabniške izkušnje. Z nadaljevanjem obiska se strinjate z njihovo uporabo. (Več informacij)
Se strinjam