Trikrat pokopana
Print Facebook
Krissy Kneen

Trikrat pokopana

35,95 EUR (trda vezava)
Na zalogi
V košarico
Poštnina je brezplačna

VSEBINA

Avstralska pisateljica Krissy Kneen je odraščala na oddaljenem samotnem posestvu v vročem Queenslandu. Z materjo, teto in staro materjo so ustvarjale pravljične like iz papirmašeja, ki naj bi bili zanimivi za turiste, ki pa jih ni bilo. Stara mati je molčala o svojih koreninah, vedno znova je ustvarjala nove pravljice, družini pa je vladala z železno roko. Po njeni smrti se je Krissy odločila poiskati svoje korenine. S pepelom svoje stare matere je odšla v Slovenijo, kjer je staro mater povezala z aleksandrinkami in se nato odločila odpotovati še v Egipt. Na poti je spoznavala babičino preteklost, daljne sorodnike in ljudi, ki so ji postali tako ali drugače blizu.

O DELU

V recenziji, ki jo je objavil The Guardian 13. 5. 2021 so zapisali:

"V zgodbi iskanja svobode in hkrati iskanja imen za stvari, ki so jo oblikovale, je pisateljica odstrla življenje z žensko, ki nikomur ni hotela razkriti svojega rojstnega kraja, ki se je bala ljudi, in ki je svoje otroštvo opisovala v obliki nenavadnih mitov in pravljic. Kneen potuje iz Queenslanda do Ljubljane in v Egipt, sledeč podrobnostim, ki jih pozna in na poti zapolnjuje praznine. /.../ Kneenino pisanje je na nek način podobno sanjam, v času in prostoru se vrača naprej in nazaj, v trenutkih pozabljene delčke nadomešča z domišljijo, ponekod pa zapisuje natančne opazke in dokumentirana dejstva. Od bralca zahteva, da sledi njenemu eksperimentu, ne da bi vedel, kam pelje. V pisanju se zrcali avtoričino predhodno umetniško delo kot pesnice, producentke filmskih dokumentarcev, in nagrajene književnice."

Ta knjiga ne samo, da povezuje Avstralijo in Slovenijo, pač pa Sloveniji in Slovencem postavi ogledalo, v katerem je odsev včasih precej neizprosen.

Knjižno delo je izšlo v okviru knjižnega programa, ki ga sofinancira Javna agencija za knjigo Republike Slovenije.

Prevod: Meta Osredkar
Kategorije: Leposlovje za odrasle
Poreklo: Avstralija
Zvrst knjige: Roman
Priporočena starost: odrasli
 
Vezava: trda vezava
Obseg: 328 strani
Dimenzije: 155 mm x 235 mm x 29 mm
ISBN 13: 9789612725501
Datum izdaje: junij 2022

Oglejte si tudi

Spletno mesto uporablja piškotke, ki služijo izboljšanju uporabniške izkušnje. Z nadaljevanjem obiska se strinjate z njihovo uporabo. (Več informacij)
Se strinjam