Pesem, ki jo lahko slišim le jaz
Print Facebook Barry Jonsberg

Pesem, ki jo lahko slišim le jaz

27,95 EUR (trda vezava)
Na zalogi
V košarico
Poštnina je brezplačna

VSEBINA

Rob je totalno zaljubljen v novo sošolko. A je tudi neznansko sramežljiv in pogosto doživlja panične napade. Le kako naj osvoji njeno srce? Z neznane telefonske številke začne prejemati sporočila, ki ga opogumljajo k nenavadnim izzivom: postati vratar šolskega nogometnega moštva, priti na naslovnico časopisa, nastopiti v oddaji za talente … Bo vse to pripeljalo do težko pričakovanega prvega poljuba?

O DELU

Mladinski roman o iskanju identitete je surovo iskren in izjemno zabaven, čeprav obravnava nadvse resne tematike: ljubezen, smrt, vojno, varstvo okolja, spolno identiteto. Eno od njegovih temeljnih sporočil je: 'Ne boj se strahu. Njegov edini smisel je v tem, da ti pove, da je nekaj vredno storiti.'

Mag. Tilka Jamnik je v spremni besedi zapisala:

"Rob je kot glavni književni junak predstavljen sredi »zorenja«; intenzivno občuti »bolečine odraščanja« in življenja, razpre se mu svet odraslih, poln nedoumljivih dejanj in krivic. Obenem pa se zaveda, da je življenje kljub vsemu dragoceno in lepo, saj ljudi povezujejo sprejemanje, razumevanje in ljubezen, dragocene so medsebojne vezi in medgeneracijska podpora.

/…/ Robu postopoma uspe predvsem s pomočjo oseb, ki ga imajo rade: staršev, dedija, prijateljev ... torej s podporo tistih, »ki slišijo pesem, ki jo poje«. Zrenje, ki nam ga omogoči pričujoči roman, je strnjeno v citat Oscarja Wilda: 'Človeka nimaš rad zaradi njegovega videza, oblek ali imenitnega avtomobila, temveč zato, ker poje pesem, ki jo lahko slišiš le ti.'"

Zgodba avstralskega pisatelja Barryja Jonsberga, ki je zaslovel s knjigo Moje življenje kot abeceda, je humorna in ganljiva pripoved o doseganju sanj, pogumu in premagovanju samega sebe.

Prevod: Nataša Grom
Kategorije: Tretje triletje OŠ, Srednješolci
Poreklo: Avstralija
 
Vezava: trda vezava
Obseg: 280 strani
Dimenzije: 145 mm x 205 mm x 28 mm
ISBN 13: 9789612723385
Datum izdaje: marec 2019

Oglejte si tudi

Spletno mesto uporablja piškotke, ki služijo izboljšanju uporabniške izkušnje. Z nadaljevanjem obiska se strinjate z njihovo uporabo. (Več informacij)
Se strinjam