Beseda, ki je nimam
Print Facebook Nataša Konc Lorenzutti

Beseda, ki je nimam

29,95 EUR (trda vezava)
Na zalogi
V košarico
Poštnina je brezplačna

VSEBINA

Sonjo začne po nonini smrti vznemirjati družinska zgodovina. Njena babica in babičin brat sta namreč med vojno ostala brez obeh staršev, predvsem pa je usodnega dne, ko so nacisti ločili mame in otroke, izginila njuna mlajša sestra, takrat še dojenček. Nikomur ni uspelo odkriti, kaj se je z njo dogajalo in ali je sploh še živa, zato si to na svoja ramena naloži Sonja. Med raziskovanjem usode t. i. ukradenih otrok se sooči s številnimi vojnimi grozotami, sledi pa jo pripeljejo do različnih ljudi, tudi drugih ukradenih otrok, ki ji pomagajo s svojim spominom in pričevanji. Ob strani se odvija tudi Sonjina osebna zgodba, dekle namreč zapušča srednjo šolo in se podaja v odraslost, kar (bežno) spremlja tudi ljubezenska zgodba.

O DELU

Beseda, ki je nimam je izjemno pretresljivo in hkrati napeto branje, ki spretno prepleta preteklost in sedanjost; temelji na skupku resničnih zgodb, ki so pregnetene v eno samo, ki je pred nami. Beremo torej leposlovno delo, roman, za katerim pa se skrivajo ure in ure trdega raziskovalnega dela, raziskav na terenu, intervjujev in študija. Prekaljena avtorica tako za otroke in mladino kot tudi za odrasle se nam tokrat torej predstavlja z romanom za odrasle in bolj ambiciozne (starejše) najstniške bralce.

Knjižno delo je izšlo v okviru knjižnega programa, ki ga sofinancira Javna agencija za knjigo Republike Slovenije.

Kategorije: Leposlovje za odrasle, Srednješolci
Poreklo: Slovenija
Zvrst knjige: Crossover roman
Priporočena starost: 14+
 
Vezava: trda vezava
Obseg: 262 strani
Dimenzije: 155 mm x 235 mm x 25 mm
ISBN 13: 9789612724627
Datum izdaje: junij 2021

Recenzije

Nataša Konc Lorenzutti: Beseda, ki je nimam

M. P., Družina, 02.07.2021

 
Slovenska pisateljica Nataša Konc Lorenzutti je v svojem novem romanu zapisala zgodbo o družinski skrivnosti Miheličevih. Ob smrti none Barbare maturantka Sonja postopoma razkriva kruto usodo svojih prastaršev, ki sta umrla v Auschwitzu, njuna otroka Janko in Barbara sta bila odpeljana v Avstrijo, sestrica Sonja pa je izginila. Raziskovanje maturantko Sonjo pripelje tudi do zgodb drugih ukradenih otrok. Pisateljica v delu prepleta fikcijo z resničnimi zgodovinskimi dejstvi in pričevanji. Bralec spoznava, da zgodovina niso le podatki, pač pa med seboj prepletene življenjske zgodbe, ki so na nek način tudi del njegove zgodbe.

Oglejte si tudi

Spletno mesto uporablja piškotke, ki služijo izboljšanju uporabniške izkušnje. Z nadaljevanjem obiska se strinjate z njihovo uporabo. (Več informacij)
Se strinjam