Avtobus ob treh
Print Facebook Nataša Konc Lorenzutti

Avtobus ob treh

16,95 EUR (mehka vezava)
Na zalogi manj kot 50 kosov
V košarico
Poštnina je brezplačna

KNJIGA ZA CANKARJEVO TEKMOVANJE 2018/19

Ponatisu knjige je dodanih 7 strani didaktičnega gradiva, ki bo v pomoč učiteljem in učencem pri pripravah na Cankarjevo tekmovanje.

Najstnik s podeželja Tine, prepričan, da mu manjka primerne družbe, spozna vrstnika Uroša iz Ljubljane in z njim preživi del poletja. Fanta se dobro ujameta, uživata ob Soči, Tinetovemu očetu pomagata pri kmečkih opravilih (kar se zdi Ljubljančanu še posebej zanimivo), debatirata o puncah in si omislita hišnega ljubljenca ... Poletje pa le ni zgolj zabavno, kajti vanj zarežejo dramatični dogodki.

O delu

Prvoosebna pripoved najstnika Tineta je pozicionirana na deželo, a z njegovim novim prijateljem Ljubljančanom Urošem vključuje tudi urbano komponento. Besedilo je razgibano in humorno, s pravo mero izriše dve problemski liniji - smrt očeta enega glavnih junakov in sprejemanje novega maminega partnerja, ter bolezen očeta drugega glavnega lika. Imenitno in privlačno branje, ki vzpodbuja dobre odnose med vrstniki, v družini in sosedstvu.

Knjiga je prejela znak za kakovost otroških in mladinskih knjig ZLATA HRUŠKA.

Delo je bilo nominirano za nagrado večernica. 

Knjižno delo je izšlo v okviru knjižnega programa, ki ga sofinancira Javna agencija za knjigo Republike Slovenije. 

Kategorije: Tretje triletje OŠ, Srednješolci
Poreklo: Slovenija
 
Vezava: mehka vezava
Obseg: 224 strani
Dimenzije: 140 mm x 205 mm x 24 mm
ISBN 13: 9789612723217
Datum izdaje: oktober 2016

Oglejte si tudi

Spletno mesto uporablja piškotke, ki služijo izboljšanju uporabniške izkušnje. Z nadaljevanjem obiska se strinjate z njihovo uporabo. (Več informacij)
Se strinjam