Aljaska
Print Facebook Anna Woltz

Aljaska

27,95 EUR (trda vezava)
Na zalogi manj kot 50 kosov
V košarico
Poštnina je brezplačna

Prvi šolski dan je Sven prepričan, da mora ušpičiti nekaj izvrstnega, sicer ga bodo novi sošolci le pomilovali. Pred enim letom so se mu namreč začeli epileptični napadi, on pa bi bil rad čisto navaden, nabrit najstnik.
Nasprotno želi biti sošolka Parker neopazna. Za njo je najhujše poletje v njenem življenju. A ne le da se zaradi Svenove potegavščine sošolci norčujejo iz nje, temveč odkrije tudi, da je Aljaska, njena ljubljena psička, ki se ji je morala odpovedati zaradi bratove alergije, postala Svenov pes pomočnik.
Odloči se, da bo do Aljaske prišla na premeten način, če ne more drugače …

O delu

Mladinski roman je pisan v prvi osebi, a ima dva pripovedovalca, saj poglavja alternirajo. V nekaterih poglavjih je pripovedovalka Parker, najstnica, ki je morala svojega zlatega prinašalca Aljasko oddati, ker je bil eden od njenih bratcev nanj alergičen. Drugi pripovedovalec je njen novi sošolec Sven, ki ima šele kakšno leto hudo epilepsijo. Zdaj je on lastnik Aljaske, ki jo je dobil kot psa vodnika zaradi svoje nepredvidljive bolezni. Knjiga razpira najstnikovo soočenje z boleznijo, ki izbruhne kar naenkrat in ga tako oropa najstniških radosti. Hkrati pa bralcem predstavi veliko ljubezen in navezanost ljudi na pasjega prijatelja ter nemoč mladih, ko jih drugi zasmehujejo. 

Prevod: Katjuša Ručigaj
Kategorije: Tretje triletje OŠ, Srednješolci
Poreklo: Nizozemska
Zvrst knjige: Mladinski roman
Priporočena starost: 12+
 
Vezava: trda vezava
Obseg: 180 strani
Dimenzije: 145 mm x 257 mm x 23 mm
ISBN 13: 9789612722838
Datum izdaje: februar 2018

Oglejte si tudi

Spletno mesto uporablja piškotke, ki služijo izboljšanju uporabniške izkušnje. Z nadaljevanjem obiska se strinjate z njihovo uporabo. (Več informacij)
Se strinjam