-10% popusta v času sejma. Vpišite kodo KNJIZNISEJEM10
Babje leto
Print Facebook Bogdan Novak

Babje leto

23,79 EUR (trda vezava)
Na zalogi manj kot 50 kosov
V košarico
Poštnina je brezplačna

Babje leto je zgodba o profesorju in vdovi, zgodba o življenju v naši prestolnici leta 1952. Vznesenost po osvoboditvi je tedaj že dodobra zamenjala skrb za košček hrane in poleno v hladni zimi. To je zgodba o času, ko je človek lahko izginil, kot bi ga nikoli ne bilo, in o letu, ko je svoboda sicer že prišla v naše kraje, a je bila, kljub temu ali prav zato, še vedno neskončno daleč.

Izredno toplega novembra leta 1951 profesor Tine spozna vdovo Jelico. Čeprav sta oba že v poznih srednjih letih, med njima preskoči iskra. Njuna ljubezenska zgodba se prepleta s pripovedjo o časih, ko so bile za nakup hrane potrebne karte, ko je v Ljubljani zapadlo skoraj dva metra snega in ko so ljudje skrivnostno izginjali, tudi kar tako, ne krivi ne dolžni. In Tine, profesor, ki se noče včlaniti v partijo, je zavoljo tega sumljiv. Še sumljivejši postane zaradi nekaj prijaznih besed, ki jih nameni Kocbeku. In kmalu za tem, ko z Jelico odplešeta valček v kavarni Slon, Tine izgine.

Kategorije: Leposlovje za odrasle
Poreklo: Slovenija
Zvrst knjige: Roman
 
Vezava: trda vezava
Obseg: 183 strani
Dimenzije: 150 mm x 230 mm x 15 mm
ISBN 10: 9616506455
Datum izdaje: april 2005

Oglejte si tudi

Spletno mesto uporablja piškotke, ki služijo izboljšanju uporabniške izkušnje. Z nadaljevanjem obiska se strinjate z njihovo uporabo. (Več informacij)
Se strinjam