-10% popusta v času sejma. Vpišite kodo KNJIZNISEJEM10
Zobje morskega psa
Print Facebook Anna Woltz

Zobje morskega psa

24,95 EUR (trda vezava)
Na zalogi
V košarico
Poštnina je brezplačna

VSEBINA

Atlanta ima prismuknjen načrt. Za najpomembnejšo vožnjo svojega življenja potrebuje dvanajst sendvičev, štiri banane, nočni zobni aparat in novoletne lučke. Ne more vreči puške v koruzo, saj ji bo potem vse spodletelo. Šele začela je, a se že z vso močjo zaleti v Finleyjevo kolo. Finley je pobegnil od doma in v žepu ima le dva zoba morskega psa. Ima Atlanta smolo, da ga je srečala, ali pravzaprav srečo? Tako Atlantina kot Finleyjeva zgodba sta povezani z njunima mamama. Prva je resno bolna, drugi je sin pobegnil. Tako kot vse knjige Anne Woltz je tudi ta polna upanja in pustolovščine.

O DELU

Topel roman o tem, da včasih za dober namen naredimo tudi kaj »norega«. Priljubljena pisateljica Anna Woltz je delo napisala v sklopu projekta »knjižno darilo bralcem« v tednu otroške knjige. Omejena je bila tako z rokom oddaje kot s številom strani, zato je veliko premišljevala o tem, kakšen roman naj ponudi bralcem, saj se je želela držati svojih tematskih okvirjev in načina pisanja. Ker se ji zdi globlje brskanje po zapletenih odnosih med materjo in otrokom zelo zanimiva tema, je Atlanto in Finleyja poslala na težavno vožnjo s kolesom ob jezeru IJssel. Med vožnjo imata čas razmišljati o družinskih odnosih. Zakaj se Atlanta mame malce izogiba in je ves čas pri prijateljih? Je Finley v obtožbi svoje mame vendarle malo pretiraval? Oba se skozi pogovor in velikanski fizični napor naučita tudi veliko o sebi, predvsem pa uvidita širšo sliko. Čisto vse kilometre, ki jih pisateljica omenja v knjigi, je prevozila tudi sama, tako da branje tega čudovitega romana bralce dobesedno nažene na kolo.  

Izdajo te knjige je omogočila finančna podpora Nizozemskega sklada za književnost.

Ilustrator: Maartje Kuiper
Prevod: Katjuša Ručigaj
Kategorije: Prvo triletje OŠ, Drugo triletje OŠ
Poreklo: Nizozemska
Zvrst knjige: Mladinski roman
 
Vezava: trda vezava
Obseg: 116 strani
Dimenzije: 135 mm x 195 mm x 10 mm
ISBN 13: 9789612724566
Datum izdaje: april 2021

Oglejte si tudi

Spletno mesto uporablja piškotke, ki služijo izboljšanju uporabniške izkušnje. Z nadaljevanjem obiska se strinjate z njihovo uporabo. (Več informacij)
Se strinjam