Ko je oče postal grm
Print Facebook Joke van Leeuwen

Ko je oče postal grm

22,95 EUR (trda vezava)
Na zalogi manj kot 50 kosov
V košarico
Poštnina je brezplačna

Preden Todin oče postane grm, dela kot slaščičar. Vsak dan vstane že pred zoro, da napeče dvajset vrst kolačkov in tri vrste tort. Nekega dne pa se vse spremeni. Na jugu izbruhnejo boji in Todin oče mora oditi tja, da bi branil deželo. Na srečo ima priročnik Kaj mora vedeti vsak vojak. V njem točno piše, kako se z vejicami in listjem lahko preobleče v grm, da ga sovražnik ne bo prepoznal. Deklica Toda ostane z babico v mestu, a tudi tam ni več dolgo varna. Pošljejo jo k njeni materi, ki živi v sosednji deželi. Pot tja je polna dogodivščin in nevarnosti, a Toda se ne vda, saj mora najti svojo mamo.

Čeprav se zgodba dogaja v vojnem času, pa neopredeljenost kraja in časa dogajanja dajeta vtis, da se podobne zgodbe lahko zgodijo tukaj in zdaj in nam. Mala junakinja jemlje dogajanja kot nekaj samoumevnega, subtilen humor in slog pisanja pa v zgodbo vnašata optimizem.

 Knjiga je prejela znak za kakovost otroških in mladinskih knjig ZLATA HRUŠKA.

 

Ilustrator: Joke van Leeuwen
Prevod: Katjuša Ručigaj
Kategorije: Drugo triletje OŠ
Poreklo: Nizozemska
Priporočena starost: 9+
 
Vezava: trda vezava
Obseg: 104 strani
Dimenzije: 130 mm x 200 mm x 17 mm
ISBN 13: 9789612720568
Datum izdaje: januar 2012

Oglejte si tudi

Spletno mesto uporablja piškotke, ki služijo izboljšanju uporabniške izkušnje. Z nadaljevanjem obiska se strinjate z njihovo uporabo. (Več informacij)
Se strinjam