Viseči vrt
Print Facebook Patrick White

Viseči vrt

28,95 EUR (trda vezava)
Na zalogi
V košarico
Poštnina je brezplačna

Roman z Nobelovo nagrado za književnost nagrajenega avstralskega pisatelja literarni kritiki opisujejo kot delo, ki ga je doletela velika smola – v Whitovih zamislih je bil načrtovan kot tridelen, vendar brez delitev na poglavja. A veliki književni mojster je spisal le prvi del, ki pa deluje kot samostojno delo. Dovršeni slog, vrhunsko prepletanje doživljanja, sanj in realnosti, hkratna lagodnost in discipliniranost proze so odlike, zaradi katerih Whitu zasluženo pripada naziv enega največjih romanopiscev 20. stoletja.

Osrednja literarna junaka Whitovega romana sta najstnika Eirene in Gilbert, ki ju usoda združi v divjem vrtu na obali Zaliva. Ta postane njuno zavetišče pred drugo svetovno vojno. Njuni pogovori so odraz otroškega doživljanja vojne in obupa, želje po mirnem odraščanju in predvsem izraz potrebe po bližini in ljubezni. Zgodba, ki se konča z njuno ločitvijo in hkrati novico, da se je vojna v Evropi končala, pa daje vpogled tudi v Whitovo doživljanje otroštva in samo izkušnjo vojne.

Izid knjige je finančno podprla Javna agencija za knjigo Republike Slovenije.

Prevod: Jure Potokar
Kategorije: Leposlovje za odrasle, Srednješolci
Poreklo: Avstralija
Zvrst knjige: Roman
Priporočena starost: odrasli
 
Vezava: trda vezava
Obseg: 196 strani
Dimenzije: 150 mm x 230 mm x 22 mm
ISBN 13: 9789612721213
Datum izdaje: avgust 2013

Oglejte si tudi

Spletno mesto uporablja piškotke, ki služijo izboljšanju uporabniške izkušnje. Z nadaljevanjem obiska se strinjate z njihovo uporabo. (Več informacij)
Se strinjam