Duh Babujan in nepričakovana selitev
Print Facebook Sebastijan Pregelj

Duh Babujan in nepričakovana selitev

24,95 EUR (trda vezava)
Na zalogi
V košarico
Poštnina je brezplačna

Dobrodušni duh Babujan tokrat ostane brez doma, a na srečo ima prijatelje, ki mu priskočijo na pomoč.
Potem ko v šoli uredi Robijevo težavo, ga v novem domu preseneti gospa Marija. Čeprav se je vsi v bloku bojijo, se kmalu spoprijateljita.

O delu

Duh Babujan in nepričakovana selitev je drugi del iz zbirke o duhu Babujanu, torej nadaljevanje knjige Duh Babujan in prijatelji, prvenca za otroke sicer uveljavljenega pisatelja za odrasle Sebastijana Preglja. Knjigo se lahko bere samostojno, bo pa bržkone spodbudila radovednost tudi po prvi knjigi, v kolikor je bralec še ni prebral.

V zgodbi se klapa otrok, med katerimi je tudi slepi deček Peter, spozna in spoprijatelji z duhom Babujanom, s katerim je vselej kratkočasno in zabavno. Če je bila v prvi knjigi Petrova slepota predstavljena kot problem, ki ga je (sprva) ločeval od ostalih otrok, je v drugi knjigi v ospredju Babujanov problem – obeta se mu namreč, da bo ostal brez strehe nad glavo. Otroci združijo moči in mu priskočijo na pomoč, kar vključuje napete kot tudi zabavne situacije.

Knjižno delo je izšlo v okviru knjižnega programa, ki ga sofinancira Javna agencija za knjigo Republike Slovenije.

Ilustrator: Ana Razpotnik Donati
Kategorije: Prvo triletje OŠ, Drugo triletje OŠ
Poreklo: Slovenija
 
Vezava: trda vezava
Obseg: 60 strani
Dimenzije: 150 mm x 215 mm x 10 mm
ISBN 13: 9789612722258
Datum izdaje: oktober 2016

Oglejte si tudi

Spletno mesto uporablja piškotke, ki služijo izboljšanju uporabniške izkušnje. Z nadaljevanjem obiska se strinjate z njihovo uporabo. (Več informacij)
Se strinjam