K morju
Print Facebook Sebastijan Pregelj

K morju

25,95 EUR (trda vezava)
Na zalogi
V košarico
Poštnina je brezplačna

Dolga in ostra zima se kar noče končati in prebivalcem kolišč začne primanjkovati hrane. Skupina neustrašnih mož se pod vodstvom očeta Medveda odpravi iskat topel potok, za katerega nihče ne ve, ali v resnici obstaja. Ko se led stali in sneg skopni, se Brin in Črna odpravita na dolgo in nevarno pot k morju. Med to ugotovita, da so ljudje povezani bolj, kot se zdi.

O delu

K morju je tretja knjiga v zbirki del o dečku Brinu Zgodbe s konca kamene dobe, ki pripoveduje o življenju koliščarjev. Zgodbe temeljijo na preverjenih zgodovinskih dejstvih, kar nekaj pojmov pa je pojasnjenih na koncu v dodatku, ki vsebuje tudi vire za nadaljnje raziskovanje. Zgodovinsko bogata pripoved pa nikakor ni prenasičena s podatki, saj pisatelj krasno gradi napeto zgodbo, ki bralca ne izpusti do samega konca. Delo je še obogateno z natančnimi in domišljenimi ilustracijami Jureta Engelsbergerja, ki krasno dopolnjujejo besedilo.

Knjiga je prejela znak za kakovost otroških in mladinskih knjig ZLATA HRUŠKA.

Ilustrator: Jure Engelsberger
Kategorije: Drugo triletje OŠ
Poreklo: Slovenija
Priporočena starost: 9-12
 
Vezava: trda vezava
Obseg: 96 strani
Dimenzije: 150 mm x 220 mm x 15 mm
ISBN 13: 9789612722722
Datum izdaje: november 2017

Oglejte si tudi

Spletno mesto uporablja piškotke, ki služijo izboljšanju uporabniške izkušnje. Z nadaljevanjem obiska se strinjate z njihovo uporabo. (Več informacij)
Se strinjam