Nov dom
Print Facebook Sebastijan Pregelj

Nov dom

27,95 EUR (trda vezava)
Na zalogi
V košarico
Poštnina je brezplačna

»Ko se bomo jutri pogovarjali o dneh, ki prihajajo, ne razmišljajte samo o sebi. Razmišljajte tudi o drugih. Postavite se v njihovo kožo. Če ne bomo zadovoljni vsi, ne bo nazadnje nihče.« (Brin)

VSEBINA

Za šesto knjigo iz zbirke, Vrnitev, je Sebastijan Pregelj prejel nagrado večernica. Tokrat je pred nami zadnji del zbirke, sedma knjiga, ki opisuje življenje na domačih tleh. Brin in Črna, ki sta se v predzadnjem delu vrnila v domače loge, presenečena ugotavljata, da se je, odkar sta odšla, veliko spremenilo. Rodovi so se med seboj sprli, kar pa se, to Brin dobro ve, ne bo dobro obneslo in bi lahko ogrozilo prihodnost vseh. Z modrostjo mu uspe pomiriti strasti in zakopati bojne sekire, kar bo omogočilo stabilno in mirno življenje na koliščih, tudi na tem, ki sta ga zasnovala skupaj s Črno. V zadnjem delu avtor svojih junakov ne pusti na točki, do katere jih je pripeljal, pač pa skoči še nekaj let naprej, ko imata naša junaka že dva otroka in nekaj pasjih oziroma volčjih mladičev ...  

O DELU

Tudi zadnja knjiga iz zbirke ima vse odlike poprejšnjih – napeto zgodbo, zanimive opise okolja in človeških nravi, živahne dialoge, tudi modre misli, ki zadevajo slehernikovo življenje in – nenazadnje! – odlične črno-bele ilustracije Jureta Engelsbergerja, ki se je izkazal tako kot mojster za množične in bolj dinamične, tudi divjaške prizore kot tudi za bolj statične, tako za panoramske kot bližnje, po eni strani z občutkom za dramatičnost in po drugi tudi z očesom za detajle. Nov dom se torej ponuja kot napeto potovanje v preteklost, ki pa bralcu predaja tudi povsem univerzalna sporočila, predvsem o pomenu prijateljstva in sodelovanja.

Ilustrator: Jure Engelsberger
Kategorije: Drugo triletje OŠ
Poreklo: Slovenija
Priporočena starost: 8+
 
Vezava: trda vezava
Obseg: 88 strani
Dimenzije: 150 mm x 215 mm x 15 mm
ISBN 13: 9789612725211
Datum izdaje: december 2021

Oglejte si tudi

Spletno mesto uporablja piškotke, ki služijo izboljšanju uporabniške izkušnje. Z nadaljevanjem obiska se strinjate z njihovo uporabo. (Več informacij)
Se strinjam