Vrnitev
Print Facebook Sebastijan Pregelj

Vrnitev

25,95 EUR (trda vezava)
Na zalogi
V košarico
Poštnina je brezplačna

Brin in Črna prezimita na Rilčevem kolišču. Medtem ko možje odhajajo na lov, s katerega se pogosto vrnejo praznih rok, se Črna s prijateljico Sinico odpravi proti mogočnemu hrastu, od koder se skoraj ne bi vrnili. Napeto dogajanje se zaključi s prihodom Brina in Črne na domače kolišče, a zgodbe še ni konec.

O ZBIRKI

Zbirka Zgodbe s konca kamene dobe je namenjena bralcem konca prvega ter tistim v drugem bralnem obdobju. Primerna je tudi za oklevajoče bralce drugega in tretjega bralnega obdobja. Tematika življenja koliščarjev je predstavljena skozi ravno prav napete zgodbe dečka Brina. Posebna odlika knjig v tej zbirki so dodatki, kjer so razloženi posamezni pojmi iz tistega časa in navedeni viri, ki dokazujejo, da so zgodbe ustvarjene na podlagi pravih zgodovinskih dejstev. Ilustracije Jureta Engelsbergerja s črno-belo govorico dopolnjujejo zgodbe in dopuščajo domišljiji mladih bralcev prosto pot. To je zbirka, ki ni le kratkočasno branje, uporabna je tudi za popestritev pouka.

Knjiga je prejela večernico, nagrado Večera za otroško in mladinsko literaturo za leto 2021.

Ilustrator: Jure Engelsberger
Kategorije: Drugo triletje OŠ
Poreklo: Slovenija
Priporočena starost: 8+
 
Vezava: trda vezava
Obseg: 100 strani
Dimenzije: 150 mm x 215 mm x 13 mm
ISBN 13: 9789612724245
Datum izdaje: december 2020

Oglejte si tudi

Spletno mesto uporablja piškotke, ki služijo izboljšanju uporabniške izkušnje. Z nadaljevanjem obiska se strinjate z njihovo uporabo. (Več informacij)
Se strinjam