Mavec
Print Facebook Anna Woltz

Mavec

25.95 EUR (Trda vezava)
Naročilo
Brezplačna poštnina

Fic, katere starši se ločujejo, skozi okno opazuje prihajati očeta. Ta ima na kolesu sestrico s sankami v naročju, in ko pomaha Fic, izgubi ravnotežje. Pri padcu sestrici sani poškodujejo prst. Soseda jim pomaga v bolnišnico, prihiti tudi mama. Fic je na mamo jezna, zato odvihra iz čakalnice. Napoti se po bolnišnici in spozna Adama. Zaplete se v vrsto laži, ukrade mavec in sproži romantični zaplet med medicinsko sestro in zdravnikom. Adamu, ki ima svoje težave, pomaga priznati, da ima pravzaprav rad bratca, ki je v poporodni negi. In na koncu spozna, da se je čisto zares zaljubila.

O delu

Iz opisa je slepati na lahkotno in romantično branje za najstnike. Dejansko pa je pisateljica vešče spisala problemski mladinski roman, ki obravnava svet mladostnika v trenutku, ko se starša ločujeta in ko on postaja 'otrok s potovalko'. Knjiga obravnava tudi problematiko umestitve novorojenega drugorojenca v družino z najstniškim prvorojencem.

Ob svojem obisku v Sloveniji spomladi 2016 je avtorica z navdušenjem pripovedovala o tej knjigi, v kateri je njej fascinanten svet svoje sestre zdravnice združila s tem, kako najstnica dojema ločitev svojih staršev. Zgodbo je tako postavila v bolnišnico, dogaja pa se na mrzel snežen zimski dan. Mavec je pravzaprav romantična komedija o tem kako v bolnišnici ukrasti mavec, o pogumnih ljudeh, ki potrebujejo šivanje in o tem, kako sprejeti odločitev: ali ostati za vedno v čakalnici ali pa izkoristiti priložnost in se zaljubiti.

Knjiga Mavec je kot najboljša nizozemska mladinska knjiga leta 2016 dobila nagrado zlato pero (Gouden Griffel).

Oglejte si tudi zapis na priporočilnici Bralne značke, ki ponuja spodbude za (nadaljnje) branje.

Prevod: Katjuša Ručigaj
Kategorije: Tretje triletje, Srednješolci
Obseg: 168
Dimenzije: 135 mm x 200 mm x 20 mm
ISBN: 978-961-272-235-7
Datum izdaje: februar 2017
Poreklo: Nizozemska
Vezava: Trda

Oglejte si tudi