Novembrska novinarska konferenca

Facebook
Novembrska novinarska konferenca

Spoštovani,

vabimo vas, da se nam v torek, 19. novembra, ob 11. uri v knjigarni Konzorcij v Ljubljani pridružite ob prebiranju poezije in naših drugih knjižnih novosti te jeseni.

Ljubezni to pesem je izbor pesmi tržaškega pesnika Miroslava Košute, ki je pomembno zaznamoval slovenski parnas zadnjih nekaj desetletij. O njegovi poeziji in nastajanju zbirke bosta spregovorila urednik zbirke, dr. Igor Saksida in avtor.

Damijan Stepančič, ki je ustvaril tudi likovno podobo Košutove zbirke, se predstavlja z novo slikanico brez besed, Svetilnik. Skupaj z njim se bomo podali na plovbo po morju ter se potopili med platnice.

Babica – kako preprosta beseda za tako imenitno osebo. Babice nas tolažijo, z nami pečejo piškote, se smejijo in posedajo pred spanjem. Kakšna je babica v pesniški zbirki Babica za lahko noč Vinka Möderndorferja, nam bo zaupala ilustratorka Tanja Komadina.

Predstavili vam bomo tudi dve deli, ki od letošnje jeseni bogatita našo zbirko svetovnih klasikov, in sicer Grace Melbury Thomasa Hardyja, manj znan, a avtorju izjemno ljub roman, ter Grad Gripsholm Kurta Tucholskega, eno najlepših ljubezenskih zgodb svetovne literature.

Velika novost letošnje jeseni je tudi svetovna uspešnica Atomske navade Jamesa Cleara. Spoznali bomo orodja in strategije, kako z drobnimi spremembami in majhnimi koraki spremeniti navade, ki nas vsakodnevno hromijo, in doseči izjemne rezultate.

Prisrčno vabljeni!

 

Knjige Svetilnik, Babica za lahko noč, Grace Melbury in Grad Gripsholm so izšle v okviru knjižnega programa, ki ga sofinancira Javna agencija za knjigo Republike Slovenije.

 

Spletno mesto uporablja piškotke, ki služijo izboljšanju uporabniške izkušnje. Z nadaljevanjem obiska se strinjate z njihovo uporabo. (Več informacij)
Se strinjam