Predstavitev knjižnih novosti Miš založbe

Facebook
Predstavitev knjižnih novosti Miš založbe

Danes, 3. novembra ob 11. uri smo se v knjigarni Konzorcij družili ob naših svežih knjižnih izdajah. 

Letos mineva 10 let, odkar je preminil Tone Pavček, klasik slovenske poezije. Ob tej priložnosti smo v založbi še posebej počaščeni, da lahko predstavimo novo antologijo, Živa sporočila, izbor pesmi za odrasle z ilustracijami Andreja Brumna Čopa. Izbor je pripravil dr. Igor Saksida.

Pred kratkim smo izdali še eno Pavčkovo zbirko, novo izdajo Vrtiljaka, zbirko pesmi za otroke, ki je prvič izšla leta 1965, in jo v tokratni izdaji krasijo ilustracije Igorja Šinkovca in spremna beseda Saše Pavček.

Miška ima roza očala avtorice Saše Pavček z ilustracijami Kristine Krhin je navdihujoča zgodba o ustvarjalni miški, ki se spopada z disleksijo in bo opogumila marsikaterega bralca s podobnimi težavami. O Pavčkovih pesniških zbirkah in slikanici Miška ima roza očala smo se pogovarjali z vsestransko umetnico Sašo Pavček.


Nova slikanica Princesa kamnitih besed je dinamična in izvirna pravljica, ki z neklasičnim likom princese pritegne bralčevo pozornost, krasijo pa jo ilustracije Anke Kočevar. O njej smo spregovorili z avtorico Bino Štampe Žmavc in ilustratorko Anko Kočevar.


Peter Škerl je letos z mojstrskimi ilustracijami obogatil kar dve naši deli. Prešernovi klasiki Povodni mož je vdahnil povsem novo življenje v istomenski večnaslovniški slikanici. Zaslužen pa je tudi za vrhunsko vizualno podobo še ene večnaslovniške slikanice, dvojezične izdaje Rajskega vrta. Zgodbo je po stari legendi zapisala Erika Eichenseer, zbiralka ljudskega gradiva. Z njim smo se pogovarjali o omenjenih knjigah in njegovem ustvarjalnem procesu.


V Hiši selivki so zbrane tri hudomušne pravljice Marka Kravosa, pripoved pa krasijo ilustracije Erike Cunja. Z avtorjem smo se pogovarjali o teh navihanih dvojezičnih pravljicah, ki nagovarjajo tudi italijanske bralce. Gospoda Feliksa, priljubljenega junaka Petra Svetine že poznamo. Tokrat se v zgodbi Kako je gospoda Feliksa doletela sreča v nesreči vrača z novimi prigodami.


S knjižnimi ustvarjalci in ustvarjalkami se je pogovarjala naša urednica Gaja Kos.

 

Spletno mesto uporablja piškotke, ki služijo izboljšanju uporabniške izkušnje. Z nadaljevanjem obiska se strinjate z njihovo uporabo. (Več informacij)
Se strinjam