Majhnice in majnice: pesmi mnogih let za mnoge bralce
Print Facebook Tone Pavček

Majhnice in majnice: pesmi mnogih let za mnoge bralce

23,95 EUR (mehka vezava)
Pošlji povpraševanje
Poštnina je brezplačna

Častna lista IBBY 2010 za ilustracijo Damijanu Stepančiču

Majhnice in majnice: pesmi mnogih let za mnoge bralce/Budding songs, maying songs: poems of many years for many readers

Tone Pavček je v svojo novo dvojezično pesniško zbirko zbral nekaj svojih starih in nekaj novih pesmi. V njej bodo zagotovo našli marsikaj po svojem okusu tako najmlajši kot tudi (starejša) mladina; prve bo bržkone očarala Pavčkova značilna hudomušnost, druge občutek za sodoben utrip mladih, spet tretje bo nemara pritegnil skoraj eksotični pridih starožitnosti ali pesnikova lirizem in vitalizem. Mlade bralce Pavček med pesmi pospremi z izjemno simpatičnim uvodom (O sebi iz prve roke), v katerem zariše svojo pestro zasebno, službeno in pesniško pot. Pesmi, ki so razdeljene v devet tematskih sklopov, spremljajo ilustracije vselej izvirnega Damijana Stepančiča, ki se je s Pavčkom spopadel prvič in odlično.

S pesnikovimi verzi za mladino pa so se tokrat spopadli tudi prevajalci (v angleščino), ki so s skrbnostjo in spretnostjo poskrbeli, da se bodo s pesniškim glasom starejše generacije, ki je v mnogih letih delovanja ustvaril prepoznaven opus (tudi) na področju domače otroške in mladinske poezije, lahko seznanili tudi ljubitelji in poznavalci, ki ne obvladajo slovenščine in samo zato Pavčka še niso ozavestili kot pomembnega in priljubljenega avtorja slovenske mladinske književnosti.

Knjiga je prejela znak za kakovost otroških in mladinskih knjig ZLATA HRUŠKA.


 

 

Ilustrator: Damijan Stepančič
Kategorije: Poezija, Večjezične knjige
Poreklo: Slovenija
 
Vezava: mehka vezava
Obseg: 243 strani
Dimenzije: 160 mm x 230 mm x 40 mm
Datum izdaje: junij 2009

Oglejte si tudi

Spletno mesto uporablja piškotke, ki služijo izboljšanju uporabniške izkušnje. Z nadaljevanjem obiska se strinjate z njihovo uporabo. (Več informacij)
Se strinjam