Sem z vrtnicami
Print Facebook
Matjaž Mastnak

Sem z vrtnicami

24,95 EUR (trda vezava)
Na zalogi
V košarico
Poštnina je brezplačna

Mastnakova nova knjiga Sem z vrtnicami je že četrta po vrsti v zbirki »O cvetani in živani«, v kateri so doslej izšli trije, na letne čase vezani priročniki o cvetlicah pri nas. Celotno delo je posvečeno le eni rastlini, to je vrtnici. Stvarnejši del knjige je posvečen pregledu divjih prednikov vrtnice, torej šipkom in različnim vrtničnim sortam, med katerimi pisec posebej izpostavlja slovenske vrtnice, nato pa že prehaja na manj otipljivo, a zato toliko bolj skrivnostno področje čutov, vonjev in okusov. Literarnejši del knjige vrtnice osvetljuje v luči rožnih zgodb in rožne poezije, ki jo je v ta namen Mastnak tudi samo prevedel. Delo je tudi tokrat opremljeno z dodatkom, sestavljenim iz slovarčka, v katerem so pojasnjeni manj znani v knjigi uporabljeni izrazi ter iz kazal rastlin in imen. Kot so Mastnakovi bralci že navajeni, besedilo ponovno dopolnjujejo čudovite (večinoma avtorske) fotografije, s pohvalno uvodno besedo pa ga je pospremil dr. Matjaž Kmecl.


Delo, ki je izšlo tudi v darilni izdaji, je primerno tako za botanične poznavalce kot za vse ljubitelje vrtnic, ki uživajo ob pogledu na vrtnice na lastnem vrtu ali v vazi, pa tudi za tiste sladokusce, ki si radi privoščijo čutno razvajanje z rožnim oljem, mazilom ali vodo, vrtničnimi dišavami ali s slaščico vrtničnega okusa. Zagotovo jim bodo zadišale in teknile tudi vrtnice iz Mastnakove knjige.

Kategorije: Stvarna literatura in priročniki
Poreklo: Slovenija
 
Vezava: trda vezava
Obseg: 196 strani
Dimenzije: 130 mm x 210 mm x 18 mm
ISBN 13: 9789612721909
Datum izdaje: februar 2016

Oglejte si tudi

Spletno mesto uporablja piškotke, ki služijo izboljšanju uporabniške izkušnje. Z nadaljevanjem obiska se strinjate z njihovo uporabo. (Več informacij)
Se strinjam