Sneženi mož
Print Facebook Michael Morpurgo

Sneženi mož

25,95 EUR (trda vezava)
Na zalogi
V košarico
Poštnina je brezplačna

Ko Jani nekega decembrskega jutra zagleda pobeljen travnik, presrečen steče ven. Postavil bo snežaka! In to kakšnega – nekaj kosov oglja za oči, dve lepi jabolki za ušesa, mandarino za nos, zelen volneni šal, da ga ne bo zeblo, grozni brstični ohrovt za gumbe in nasmeh za veselje in zadovoljstvo. Jani je nad svojim sneženim možem navdušen in ga zvečer stežka pusti samega. V noči na božič Jani ne more spati. Steče ven in kaj vidi? Sneženi mož mu maha! Ali prav vidi? Nato začne še plesati in govoriti in Jani se zave, da ga čaka najlepša noč življenja.

O DELU

Klasična slikanica brez besed Raymonda Briggsa z naslovom Sneženi mož je bila prvič izdana leta 1978, po vsem svetu pa se je prodalo 5,5 milijona izvodov. Za mnogo družin božični prazniki brez nje niso pravi prazniki. Ko so uglednemu otroškemu pisatelju Michaelu Morpurgu predlagali, da bi zapisal Sneženega moža kot ilustrirano zgodbo za mlade, je sprva dvomil. Po premisleku se je odločil sprejeti izziv in napisal je zgodbo, ki ohranja duh in razpoloženje izvirnika, hkrati pa iz nje veje svežina, ki bo navdušila tudi današnje mlade bralce.

Ilustrator: Robin Shaw
Prevod: Jedrt Lapuh Maležič
Kategorije: Prvo triletje OŠ, Drugo triletje OŠ
Poreklo: Velika Britanija
Zvrst knjige: Ilustrirana knjiga
Priporočena starost: 7+
 
Vezava: trda vezava
Obseg: 160 strani
Dimenzije: 150 mm x 215 mm x 20 mm
ISBN 13: 9789612723231
Datum izdaje: november 2018

Oglejte si tudi

Spletno mesto uporablja piškotke, ki služijo izboljšanju uporabniške izkušnje. Z nadaljevanjem obiska se strinjate z njihovo uporabo. (Več informacij)
Se strinjam