Jesenska bera zlatih hrušk

Facebook
Jesenska bera zlatih hrušk

Letošnja jesen nas razveseljuje s sijajnimi novicami, kar zadeva naše knjige. Veselimo se nagrad, nominacij in bogate bere zlatih hrušk - kar 21 smo jih pridelali letos. 

Slikanica Timbuktu, Timbuktu je prejemnica nagrade Kristine Brenkove za izvirno slovensko slikanico 2020. Peter Svetina, avtor omenjene slikanice, je bil letošnji finalist za prestižno Andersenovo nagrado. Ilustrirani roman Cvetke Sokolov Bo res vse v redu? se je uvrstil med letošnje Bele vrane, slikanica Marte Bartolj Kje si? pa na častno listo na IBBY zbirko brezbesednih knjig za leto 2019, obenem pa je bila tudi finalistka na BIBF Ananas Illustration Award Peking 2020.

Nominacijo za večernico so prejele kar tri naše knjige, in sicer Pobeg Igorja Karlovška, Babica za lahko noč Vinka Möderndorferja in Timbuktu, Timbuktu Petra Svetine, nominacijo za desetnico pa Bo res vse v redu? Cvetke Sokolov in Tri vrane s platane Jureta Jakoba. Strip Naš Maister je bil uvrščen med finaliste nagrade Zlatirepec 2020, Arsenije! Damijana in Lucije Stepančič pa na IBBY seznam izjemnih mladinskih knjig, ki jih žirija priporoča za prevajanje v tuje jezike. 

Zlato hruško, znak kakovosti otroških in mladinskih knjig, je letos prejelo kar 21 naših knjig:

Čestitamo vsem nagrajencem, nagrajenkam in nominirancem ter nominirankam!

Spletno mesto uporablja piškotke, ki služijo izboljšanju uporabniške izkušnje. Z nadaljevanjem obiska se strinjate z njihovo uporabo. (Več informacij)
Se strinjam